29.09.2006. / 23:31

Autor: Marin Medić

Ferrari RossoFerrari Rosso Pitate se zašto ovako bombastičan naslov? Kada pored vas, uz vrisak visoko-turažnih motora, miris zagrijanih guma i blijesak crvene boje stigne kolona od dvadesetak Ferrarija, to je jedina riječ na koju možete misliti. Njihovo odredište: Hotel Westin, baza za slijedeće dane koje će provesti u Zagrebu.

Riječ je o grupi talijanskih industrijalaca, zaljubljenika u tu povijesnu marku sportskih automobila, koji su u Zagreb pristigli u organizaciji jednog od lokalnih Ferrarista – ništa manje zaljubljenog u crveni bolid zbog toga što je Hrvat, a ne Talijan.

"Ne slikajte mene, slikajte auto.“ Rekao nam je.

Njegov prijatelj David, pristigao u crnome Scaglietti 612 je bio dobroga raspoloženja i spreman za razgovor.

"Ferrarije volim oduvijek. Kada sam bio mlađi, krao sam ključeve tati i vozio njegovog, no ovaj je moj, pazim ga – s ovim modelom ne idem čak niti na stazu, i da: kada se ne vozi, uvijek je u garaži.“

Plan je bio da grupa ovih Ferrarista ode do Grobnika i okuša najbolje što automobilska industrija može ponuditi na najboljoj stazi koju Hrvatska može ponuditi, no nisu uspjeli ishoditi potrebne dokumente, pa će sportske ambicije ostaviti za drugi puta.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je dopustio parkiranje Ferrarija na Trgu Bana Josipa Jelačića, gdje će vlasnici pokazati svoje ljubimce i pokloniti zainteresiranim građanima nekoliko kraćih vožnji.

Nakon dojma dolaska i zvuka crvenih propetih konjića, kao i entuzijazma kojim o njima njihovi vlasnici pričaju, moguće je zaključiti samo da zaista ima istine kada se kaže: postoje automobili, a onda postoji i – Ferrari.

Fotogalerija

  • Ferrari Rosso
  • Ponosni vlasnici i pratnja
  • Ferrariji će biti bazirani u Westinu
  • Kolona je parkirala pred Westin u lavini buke moćnih V motora

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika