06.10.2006. / 14:28

Autor: Ana Kirin

JANICA KOSTELIĆ

Razgovor s Müllerom i Pavlekom

"Puno veća pažnja sada će biti posvećena Ivici. Sve ćemo napraviti da mu omogućimo povratak u svjetski vrh. Ante Kostelić, koji je i prije Janičine odluke odlučio da će ove sezone biti Ivičin trener, trenutno je s njim na Hintertuxu. Također, Nika Fleiss i Ana Jelušić su među prvih 15 u slalomu i mislim da su one u budućnosti sposobne puno više napraviti. Imamo i jednu dobru generaciju mladih skijaša u sadašnjoj B reprezentaciji", rekao je Pavlek

Nakon što je Janica na konferenciji za novinare u petak objavila da se povlači iz skijanja na godinu dana, Vedran Pavlek i Ozren Müller u razgovoru za Nacional komentirali su takvu njenu odluku i iznijeli buduće planove Hrvatskog skijaškog saveza.

"Sretan sam što je Janica sada sretna. Ona voli skijati i puno je skijala s bolovima, no zbog boli joj skijanje više nije pričinjavalo zadovoljstvo. Mislim da je dobro da sada pauzira jednu godinu no ako se predomisli, mi ćemo uvijek biti spremni na njen povratak", izjavio je Vedran Pavlek. Müller je dodao kako je Savez spreman sve mobilizirati u roku od 24 sata u slučaju da se Janica bilo kada odluči vratiti. "Janičino opće zdravstveno stanje je sada u redu no ona nije spremna za skijanje. Prošle godine imala je tešku sezonu. Bolovi u koljenima i leđima ipak su prevagnuli da se ovu sezonu odluči odmoriti", rekao je Müller i naglasio kako to nije konačna odluka. "Nakon godinu dana ona može konačno odustati ili se odlučiti vratiti skijanju i mi ćemo njenu odluku podržati", dodao je. Svi također naglašavaju kako će Janica ostati usko povezna s reprezentacijom i bodriti ih na utrkama. Prioritet Hrvatskog skijaškog saveza sada je tim, a u tijeku su i pripreme za sljemensku utrku Snježna kraljica koja će se ordržati 4. siječnja.

"Sada se definitivno pokazalo ispravnim da smo uz Janicu i Ivicu investirali u mlade. Puno veća pažnja sada će biti posvećena Ivici. Sve ćemo napraviti da mu omogućimo povratak u svjetski vrh. Ante Kostelić, koji je i prije Janičine odluke odlučio da će ove sezone biti Ivičin trener, trenutno je s njim na Hintertuxu. Također, Nika Fleiss i Ana Jelušić su među prvih 15 u slalomu i mislim da su one u budućnosti sposobne puno više napraviti. Imamo i jednu dobru generaciju mladih skijaša u sadašnjoj B reprezentaciji, Mateu Ferk, Sofiju Novoselić i Natka Zrčića Dima. Definitivno ćemo i u budućnosti ulagati u mlade", rekao je Pavlek. Što se tiče sponzora, iz Hrvatskog skijaškog saveza tvrde da Janičino povlačenje nije ništa promijenilo. "Velika većina sponzora ostat će i dalje s nama, nitko od njih nije odustao zbog toga što Janica ove sezone neće voziti", kazao je Pavlek. On smatra da je u ženskom skijanju zbog Janičine pauze i odlaska Dorfmeister sada otvoren put Anji Paerson, no da bi se mogla istaknuti i neka od mladih austrijskih skijašica.

"O kasnijem Janičinom povratku sada je teško govoriti, jer ono što je danas sigurno, može se potpuno promijeniti za osam mjeseci. Ako Janici zdravstveno satnje bude dobro, ako ne bude više bolova, smatram da su dobre šanse da se ona vrati", zaključio je Vedran Pavlek.


Vezane vijesti

Sanader se uzalud vadi na Markovića

Sanader se uzalud vadi na Markovića

U dvoboju s gospodinom Gonzagom - ne zna se je li to dotičnome umjetničko ili stvarno ime - Mirko Filipović pretrpio je težak knock-out, refleksi su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika