13.10.2006. / 15:43

Autor: Martina Zeković

MEDIJI

Antunović: Licemjeran prijedlog Vlade u vezi s Hinom

Ona tvrdi kako "nije riječ ni o kakvoj odgovornosti prema zaposlenima i slobodi javnog informiranja jer da je Vlada htjela zaštititi interese zaposlenih, imenovanje njihova predstavnika predložila bi istodobno s četiri imenovana člana Vijeća, a ne bi izmišljala razloge da se taj čovjek ne imenuje i prijedlog uputila tek nakon što su istekli rokovi za okončanje natječaja"

Željka Antunović, zamjenica predsjednika SDP-a i predsjednica saborskog Odbora za medije izjavila je novinarima u Hrvatskom saboru da je Vladin prijedlog za razrješenje Upravnog vijeća Hine "još jedan od licemjernih, karakterističnih i tipičnih poteza Vlade Ive Sanadera, koji, uz nekakvo prtljanje u hrvatskoj javnosti, ima i međunarodnu konotaciju". Dodala je kako je Vlada, prije više od tri mjeseca, predložila imenovanje četiri od pet članova Upravnog vijeća Hine, ne poštujući zakonske kriterije te kako je jučerašnju odluku o imenovanju ravnateljice Hine Upravno vijeće donijelo u sprezi s vladajućom politikom, te pretpostavlja da je Vlada promijenila mišljenje jer se u međuvremenu našla pod nekom vrstom pitanja ili pritiska iz EU. Ona tvrdi kako "nije riječ ni o kakvoj odgovornosti prema zaposlenima i slobodi javnog informiranja jer da je Vlada htjela zaštititi interese zaposlenih, imenovanje njihova predstavnika predložila bi istodobno s četiri imenovana člana Vijeća, a ne bi izmišljala razloge da se taj čovjek ne imenuje i prijedlog uputila tek nakon što su istekli rokovi za okončanje natječaja".

Vezane vijesti

Multimedijski servis: Vjesnik se pripaja u sustav s HRT-om i Hinom

Multimedijski servis: Vjesnik se pripaja u sustav s HRT-om i Hinom

Državni udjel u većinskom paketu Vjesnika d.d. smanjuje se iz dana u dan. Kako piše Lider država je nedavno smanjila svoj udio, a na jednoj od idućih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika