16.10.2006. / 16:46

Autor: Nacionalova redakcija

EKVADOR

Izbori za predsjednika

Ekvador će dobiti predsjednika nakon drugog kruga predsjedničkih izbora u kojemu će se susresti najbogatiji Ekvadorac Alvaro Noboa i ljevičarski ekonomist Rafael Correa.

U drugi krug predsjedničkih izbora u Ekvadoru ušli su američki kandidat i proizvođać banana Alvaro Noboa, te ljevičarski ekonomist Rafel Correa bivši ministar financija. Noboa se već treći put natječe za mjesto predsjednika nakon što nije uspio na izborima 1998. i 2002. godine, a podržavaju ga uglavnom ljudi iz financijskih krugova.
Correa i Naboa su potpuno različiti kandidati, dok Naboa najavljuje potpisivanje ugovora o slobodnoj trgovini s SAD-om, Correa inače prijatelj venecuelanskog predsjednika Hugoa Chaveza oštro se protivi tome i najavljuje okretanje od Amerike. Ekvadorska ekonomija usko je vezana uz američku, službena valuta je američki dolar.


Drugi krug predsjedničkih izbora održat će se 26. studenog, na tim izborima Ekvadorci će izabrati osmog predsjednika u posljednjih deset godina.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Ahmadinedžad: Odoljet ćemo pritiscima

Ahmadinedžad: Odoljet ćemo pritiscima

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u četvrtak u Quitu da će njegov narod odoljeti sve jačim pritiscima međunarodne zajednice oko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika