20.10.2006. / 13:47

Autor: Ana Kirin

PLIVA

Barr prikupio 92 posto dionica Plive

Pliva će nakon isplate postati povezano društvo tvrtke Barr Pharmaceuticals. Povezana tvrtka bit će treća najveća globalna generička farmaceutska kompanija prisutna na više od 30 tržišta i zapošljavat će oko 8000 ljudi. Godišnji prihodi povezane kompanije iznosit će oko 2,4 milijarde dolara

Prema konačnim podacima Središnje depozitarne agencije o rezultatima prikupljanja ponuda za preuzimanje Plive, europsko povezano društvo američkog Barra prikupilo je 17.056.977 Plivinih dionica, koje čine 92 posto Plivina temeljnog kapitala, izvijestili su u petak u zajedničkoj objavi Pliva i Barr.

U skladu s uvjetima Barrove završne ponude od 2,5 milijardi dolara, Barr će platiti 820 kuna po dionici za sve dionice deponirane tijekom razdoblja ponude. Zatvaranje transakcije očekuje se do 25. listopada, do kada će Barr obaviti isplatu na temelju deponiranih dionica. Svi dioničari koji su deponirali dionice bit će isplaćeni u roku od pet radnih dana od zatvaranja transakcije, navodi se u objavi. Pliva će nakon isplate postati povezano društvo tvrtke Barr Pharmaceuticals. Povezana tvrtka bit će treća najveća globalna generička farmaceutska kompanija prisutna na više od 30 tržišta i zapošljavat će oko 8000 ljudi. Godišnji prihodi povezane kompanije iznosit će oko 2,4 milijarde dolara, a njezinim dionicama trgovat će se na Newyorškoj burzi.

Globalno sjedište nove tvrtke bit će u New Yerseyu u SAD-u, a središte europskog poslovanja bit će u Zagrebu. Matičnu kompaniju, Barr Pharmaceuticals Inc., vodit će Bruce Downey, predsjednik Upravnog odbora i glavni izvršni direktor, te Paul Bisaro, predsjednik i glavni operativni direktor. Željko Čović vodit će Plivu, europsko farmaceutsko poslovanje, kao predsjednik Uprave i glavni operativni direktor, stoji u objavi.

Vezane vijesti

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Plivi uručen certifikat Poslodavac partner

Na prigodnoj svečanosti Plivi je uručen Certifikat Poslodavac Partner koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Certifikat je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika