25.10.2006. / 09:45

Autor: Ana Kirin

OSIJEK

Žalba na odluku o puštanju Glavaša

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku Zvonko Kuharić tvrdi da u odredbama Zakona o kaznenom postupku ima više uporišta da se sudski proces vodi u Osijeku, gdje je već pokrenuta istraga i određen pritvor za šestoricu osumnjičenika za ubojstva civila u tzv. slučaju 'selotejp', a za koje se sumnjiči i Branimir Glavaš

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku u utorak je uložilo žalbu na odluku istražnog suca Županijskog suda u Osijeku Marija Kovača kojom se taj sud proglasio mjesno nenadležnim za provođenje istrage i određivanje pritvora Branimiru Glavašu. Podsjetimo, istražni sudac Mario Kovač u noći s ponedjeljka na utorak donio je tu odluku s objašnjenjem da se za isto kazneno djelo protiv Glavaša već vodi kazneni postupak pred zagrebačkim Županijskim sudom.

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku Zvonko Kuharić u izjavi za Hinu naveo je da u odredbama Zakona o kaznenom postupku ima više uporišta da se sudski proces vodi u Osijeku, gdje je već pokrenuta istraga i određen pritvor za šestoricu osumnjičenika za ubojstva civila u tzv. slučaju 'selotejp', a za koje se sumnjiči i Branimir Glavaš. "Smatramo da treba spojiti te sudske procese jer se odnose na ista kaznena djela, dok se sudski proces koji se vodi u Zagrebu protiv Branimira Glavaša odnosi na druga djela, odnosno na tzv. slučaj 'garaža'', kazao je Kuharić.

Odvjetnički tim osumnjičenog Branimira Glavaša u utorak je primio rješenje istražnog suca Marija Kovača i, kako je rekao odvjetnik Marko Dumančić, "do petka, kada je istječe rok za podnošenje žalbe, razmislit će hoće li ili ne uložiti žalbu".


Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika