09.11.2006. / 17:27

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Sud odlučio da Glavaš ostaje u pritvoru

"Odlučujući o žalbi Glavaševe obrane, koja je tražila ukidanje pritvora, vanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda ustvrdilo je da bi Glavaš mogao utjecati na sve preostale svjedoke, a ne samo na četvoricu zbog kojih je pritvor zatražen", izjavio je glasnogovornik Suda Krešimir Devčić

Branimir Glavaš ostat će u pritvoru do 26. studenoga, kada mu ističe jednomjesečni pritvor, bez obzira na to što će ranije biti saslušan posljednji od četvorice svjedoka zbog kojih je tužiteljstvo zatražilo, a istražni sudac prihvatio njegovo pritvaranje. "Odlučujući o žalbi Glavaševe obrane, koja je tražila ukidanje pritvora, vanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda ustvrdilo je da bi Glavaš mogao utjecati na sve preostale svjedoke, a ne samo na četvoricu zbog kojih je pritvor zatražen", izjavio je glasnogovornik Suda Krešimir Devčić. Dodao je da je vijeće u odluci navelo sve preostale svjedoke koje je predložilo tužiteljstvo.

Glavašev odvjetnik Ante Madunić novinarima je ponovio kako smatra da bi Glavaš iz pritvora trebao biti pušten 17. studenoga, ako sudac ne udovolji zahtjevu tužiteljstva za pritvor po drugoj osnovi, odnosno zbog posebno teških okolnosti nedjela za koja ga se tereti. Dodao je kako je cijela situacija nastala nakon obrazloženja vanraspravnog vijeća nejasna i da ne zna kako je tretirati, jer žalba obrane ne bi smjela ići na štetu strane koja se žalila.

Istraga protiv Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, u četvrtak je nastavljena saslušanjem Nene Mesić i Milana Šipoša. Neslužbeno se doznaje da su svjedoci općenito govorili o događajima u ratnom Osijeku te da nisu izravno teretili prvoosumnjičenoga Glavaša. Šipoš je u vrijeme rata bio pripadnik tzv. zaštitne ili prištabske bojne, u medijima spominjane i kao Branimirova obrambena bojna, a Nena Mesić bila je pripadnica Zbora narodne garde. Nakon saslušanja, Madunić je izjavio da je njegov branjenik svjedocima postavljao pitanja prvi put od kada je pritvoren i na saslušanja dolazi iz zatvorske bolnice, gdje je smješten zbog štrajka glađu.


Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika