Objavljeno u Nacionalu br. 574, 2006-11-14

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

Borat Milić baca čikove po Kaliforniji

Poseban savjetnik Dragan Ćuća istupio iz "Večernje škole Željka Pervana"

BRISANI PROSTOR
Četvrtak, HRT 1, 21.15
Mislili smo da je više nikad ne će biti, ali evo nje kako zbori o zadarskim problemima, potpisana kao "Ingrid Antičević Marinović, predsjednica GO SDP Zadar". Nije žena stigla podnijeti sve ostavke. Još samo na zastupničko mjesto u Saboru i stranačko u Zadru, pa je većinu posla obavila. Pošto je zbog stravičnog ispada svojeg muža Marka Marinovića, odvjetnika koji je opljačkao svoju klijenticu Anu Magaš i još je oblatio u novinama, njegova žena (Marija) Ingrid Antičević Marinović odstupila s mjesta potpredsjednice Račanove Stranke Drpeža Potajnog (SDP, vrlo duhovito) dotična je večeras, kao da ništa nije bilo, uskrsnula kod Milića koji ima dva imena: Goran za po Zagrebu i Borat kad je u Americi, ovisno o emisiji. Jedan Milić (Goran) večeras uređuje i vodi "Brisani prostor" i tradicionalno nema običaj još i gledati priloge koje objavljuje i najavljuje, što je poznato iz slučaja kada je Miroslavu Šaferu objavio prljave reklametine za poduzeće njegove već začećem prečiste ženice Tatjane (od oca Holjevca). Da je G. Milić pogledao svoju emisiju, ili bar pročitao ijedne hrvatske novine, možda bi saznao da je Marinovićka, koja je izjavila da čvrsto stoji uz svojeg muža odjevena, postala najomraženija sitna političarka u Hrvatskoj od danas pa u budućnost, do plus beskonačno. Podržavamo logičnost njene izjave, jer svaka je nit njene odjeće plaćena novcem koji je njen muž i bivši odvjetnik stekao na dobro poznati način. A ta je njena žalosno skupa i nametljiva saborska garderoba za TV-prijenose i slikanja u ženskim časopisima jedino po čemu su je biračice i birači mogli zapaziti.

A kad bismo njen jedini plus (plus beskonačno) otkrižili i pretvorili u minus i išli u obratnom smjeru, od danas pa u povijest, i tamo ona kao žena i Ingrid koja je bila Marija, ne bi imala konkurencije, jer tri miljenika nacije (Ivić Pašalić, Stipe Šuvar i Khuen-Hedervary) nisu bili i nisu žene. Nema veze, zahvaljujući tradicionalno savjesnom Goranu Miliću, u proteklih sedam dana osoba Ingrid nije u svim mogućim emisijama bila spominjana u krajnje negativnom kontekstu. Pa kakva je to osoba koja svoje ime Marija promijeni u Ingrid, faraonski je zagrmio veliki hrvatski glumac Božidar Alić u "Piramidi", pokušavajući dijagnosticirati njeno bešćutno i nečasno ponašanje, što osim Gorana Milića jedini podržava njen stranački šef. Račanova Djevica Marija nije ništa zgriješila, nego je ona, po njegovim riječima u subotnjem "Dnevniku", u teškoj situaciji, pa je molila da do daljnjeg ostane po strani, što su u SDP-u "iz ljudskih razloga prihvatili". Ugledna članica Stranke Potajnog Drpeža nastupa kao politička osoba u Zadru i u isti čas moli za tihu sućut u cijeloj Hrvatskoj, pa nas nimalo ne čudi da se Goran Milić koji je čovjek ni ovaj put nije znao ponijeti ljudski.


SPORT
Petak, HRT 1, 20.00
Osječki i hrvatski gimnastičar Robert Seligman plasirao su u finale u disciplini konj s hvataljkama, a Filip Ude u vježbi na tlu. Opet smo bez Seligmanove slike, bez obzira na to što poznati volonter Bruno Kovačević u slobodno vrijeme radi za Seligmanova sponzora, tj. za udrugu "b4 Sport Academy" koja okuplja sportaše i sponzore. Izgleda da je utjecaj ovog HRT-ova sportskog novinara na no-picture-of-seligman politiku Željka Vele i društva krajnje negativan, čak i u verbalnom sektoru vjestica o Seligmanu. U subotu su poslije velikog Seligmanova uspjeha (treće mjesto u finalu svjetskog kupa) više pričali o tome kako je on u prednatjecanjima bio prvi, a u završnici ga pretekoše čak dvojica - što je perverzno i bolesno, kraće: tipično sportsko novinarstvo rvacke TV. Trijumf tog novinarstva, po kojem novinari moraju biti veće i poznatije face od sportaša koji nemaju novaca da im plate obrat, vidjeli smo u nedjelju, kad se u sportskom dijelu Dnevnika pojavilo izmučeno lice naše bucice, sineka našeg, našeg Sašice Sušeca, čeda Bože Sušeca. Čak je i taj Saša Sušec, teški prepokorni anonimus poznat jedino po tome što mu je tata pribavio posao, čak je i on poznatiji od Roberta Seligmana zato što je novinar, a Robert Seligman je samo vrhunski gimnastičar koji je u svojih 20 godina života postigao rezultate svjetske razine. Na licu Sušeca juniora, dok je javljao o pripremama nogometne reprezentacije, primijetili smo velike podočnjake. Od menstruacije sigurno nisu, prije će biti da muškarčinu jednom mjesečno grize savjest što mu je tatek priskrbio posao koji inače, ni u ludilu i nikad, ne bi bio u stanju sam zaslužiti. Sa zanimanjem očekujemo Sušecov nastup za mjesec dana, opet u petak. Možda će i tada imati podočnjake, a možda će noć od četvrtka na petak provesti mirno.


IDEMO U AMERIKU
Petak, HRT 1, 20.15
Naš hrvatski Borat Milić putuje po Americi da bi nas odatle poučio i kao pravi Borat donio nam "učenje o Amerika kultura za boljitak veličanstveno država Hrvatska". U sklopu tog učenja, on koji nastupa u više emisija nego Zuhra i Enis Bešlagić zajedno, večeras usred Kalifornije baca čik kroz prozor svojeg automobila i opravdava to izjavom "za ovo se u Americi plaća tisuću dolara". Milićeve antipatične svinjarije nisu bez tradicije. Kad još nije bio Borat, sjećamo se da je u emisiji "Idemo na zapad" (koja je, uz "Idemo na sjever", utemeljila njegov veličanstveni tv-ciklus "Idemo u k"), u nekom francuskom vinskom podrumu odvratno pljunuo veliki gutljaj konjaka u vrijednosti, borat-boratu, oko tisuću kuna, bar je tako rekao poslije gnjusno licemjernog čina. Taj je čovjek spreman na sve isključivo zato da bi pomogao Hrvatskoj.


VEČERNJA ŠKOLA ŽELJKA PERVANA
Petak, HRT 2, 20.50
U "Večernjoj školi Željka Pervana" osjeća se odsustvo redateljske ruke Vinka Grubišića. Preokupiran domaćinskom brigom oko Richarda Gerea prestao je raditi odjavnu špicu na kojoj već najmanje tri tjedna nema šaljivih imena i funkcija. Npr. kud se djeo "posebni savjetnik Dragan Ćuća", što je posao na kojem sam sebe zamišljao u najskupljim partizanskim filmovima? A gdje su Vinko Grubišić Cico i Željko Pervan Pico?


ŠPICA
Nedjelja, HRT 2, 22.08
Časne sestre Nanut opet briljiraju svojim blamažama: glumac Clive Owen dao im je dvije riječi intervjua, a posebna je sramota cijele emisije ponavljati njihov intervju s Boratom kao filmskim likom (umjesto kao s glumcem), odrađen kao reklamna usluga producentu i distributeru, što je ispod svake novinarske razine.

Vezane vijesti

Hrvatska eskadrila na zimovanju

Hrvatska eskadrila na zimovanju

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo u potpunom je rasulu. Zbog čestih kvarova i nedostatka pričuvnih dijelova za zrakoplove i helikoptere trenutačno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika