Objavljeno u Nacionalu br. 574, 2006-11-14

Autor: Nacionalova redakcija

NAKON NESREĆE NA ZAGREBAČKOJ TREŠNJEVCI

Policajac upropastio očevid

Zbog pogreške policije, čiji je djelatnik naredio micanje sudarenih vozila, istina o nedavnoj prometnoj nesreći na zagrebačkoj Trešnjevci u kojoj je poginula 25-godišnja Ivana Nekić možda nikad neće biti do kraja razjašnjena. Na to od početka upućuju prometni stručnjaci, policijski izvori, ali i obitelj Ivane Nekić, koja je posljednjih dana uputila apel kojim traži da se ustanovi istina.


Na križanju u blizini trešnjevačke tržnice 31. listopada sudarila su se dva automobila, od kojih je jedan pregazio nekolicinu pješaka na zebri. Kako je to bila već druga teška nesreća toga dana u Zagrebu, na Trešnjevku se uputio i sam načelnik II. postaje prometne policije Luka Pešut. Ondje je, zatekavši gužvu, desetak policijskih i vozila Hitne pomoći koja su unesrećene prevozila u bolnicu, preuzeo vođenje očevida. Sat kasnije, Pešut je istupio pred novinare i javno izrekao da od dvojice sudionika nesreće, vozača golfa i vozača BMW-a, “vozač BMW-a nema nikakvu odgovornost”, a da je “kod vozača golfa riječ o drskom i bezobzirnom kršenju prometnih propisa”. Takva je izjava mnogima djelovala vrlo čudno, jer je bila dana dok je očevid još bio u tijeku, što inače nije uobičajeno.


Pešutovo neuobičajeno obraćanje javnosti možda su inicirale dvije stvari: prvo, vjerojatno je želio sanirati narušen imidž policije zbog sukoba s građanima nakon nesreće na Malešnici. Drugi je razlog mnogo sporniji: Pešut je možda pokušao prikriti grubu pogrešku policajca koji je samo nekoliko minuta nakon sudara vozaču golfa Danijelu Paliću naredio da pomakne vozilo s ceste. Tako je spriječio da se obavi točan očevid, jer se nakon sudara vozila koja su u njemu sudjelovala ne smiju pomicati. U policijskim krugovima govori se da je taj policajac vjerojatno jedan od inspektora koji na Trešnjevci hvataju švercere cigareta. Damir Begić, otac 19-godišnjeg vozača BMW-a Vinka Begića, u toj je četvrti poznat kao vlasnik kafića u neposrednoj blizini trešnjevačke tržnice, te neki od izvora ističu njegovo poznanstvo s većinom trešnjevačkih policajaca, pa tako i s onim koji je navodno inicirao micanje jednog od vozila s poprišta nesreće.

Vezane vijesti

Ljerka Mintas Hodak: I godinu dana nakon ubojstva svaki dan plačem za Ivanom

Ljerka Mintas Hodak: I godinu dana nakon ubojstva svaki dan plačem za Ivanom

Za ubojstvo 26-godišnje pravnice Ivane Hodak, kćeri bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas Hodak i odvjetnika Zvonimira Hodaka, u stubištu zgrade… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika