11.12.2006. / 12:35

Autor: Marin Medić

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavaš se vraća u pritvor?

Nakon kontroverze s odgodom objave, vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda objavilo je odluku kojom ukida odluku o privremenom prekidu istrage i puštanju Branimira Glavaša iz pritvora te istražnom sucu naložilo da ponovno od liječnika zatraži provjeru zdravstvene sposobnosti osumnjičenog za sudjelovanje u kaznenom postupku.

"Vijeće je usvojilo žalbu tužiteljstva i predmet vratilo sucu Zdenku Posavcu na ponovno odlučivanje", izjavio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić .

Vijeće je naime od suca Zdenka Posavca zatražilo ponovno sazivanje tročlanog liječničkog konzilija koji bi trebao procijeniti je li Glavaševo zdravstveno stanje takvo da ga samo onemogućava da fizički dolazi na istražna ročišta ili je riječ o stanju u kojemu on nije sposoban shvatiti što se događa, te je zatražio da se pribavi i liječnička dokumentacija iz osječke bolnice u kojoj se Glavaš oporavlja od štrajka glađu, nakon što je 2. prosinca pušten iz pritvora.

Devčić je rekao kako vanraspravno vijeće nije odredilo način na koji bi sudac Posavec morao dobiti novo liječničko mišljenje, no drži je kako će se najvjerojatnije sazvati posebno istražno ročište na kojemu će moći nazočiti i stranke u postupku, odnosno tužitelji i Glavaševi branitelji.

Na temelju novog liječničkog mišljenja istražni sudac bi trebao donijeti novu odluku, a za to mu zakonom nije propisan nikakav rok.

Jedan od Glavaševih branitelja, Ante Madunić očekuje da će liječnički konzilij potvrditi svoje ranije mišljenje da je Glavaš nesposoban za sudjelovanje u postupku i da će sudac Posavec donijeti istu odluku, odnosno privremeno prekinuti istragu i ukinuti pritvor.

"Moj branjenik i dalje nije sposoban za postupak i nadam se da će liječnici to potvrditi", rekao je Madunić

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika