13.12.2006. / 09:44

Autor: Stjepan Marković

HRT

Vijeće HRT-a opravdalo emitiranje priloga o Mesiću

Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić nije htio promijeniti svoj stav prema kojemu su urednici prilog o Mesiću obradili neprofesionalno, te naglasio da je spreman odgovarati za svoje stavove

Programsko vijeće HRT-a donijelo je nakon petosatnog vijećanja odluku prema kojoj se emitiranje priloga s ulomkom "proustaškog govora" predsjednika Stjepana Mesića u subotnjem Dnevniku ne kosi s interesima javnosti i ulogom HRT-a kao javnog servisa. Vijeće nije glasovalo o prijedlogu kojim se glavnom uredniku informativnog programa HTV-a savjetuje da preispita ispravnost odluke kojom urednici Dnevnika Danko Družijanić i Goran Rotim do okončanja postupka utvrđivanja odgovornosti neće uređivati i voditi svoje emisije.

Mirko Galić, glavni ravnatelj HRT-a, i dalje tvrdi da su urednici neprofesionalno obradili prilog, te jnaglašava da je spreman odgovarati za svoje stavove. Galić ne osporava objavljivanje priloga u Dnevniku već tvrdi da je nedopustivo tako osjetljivoj informaciji, koja je mogla biti montirana, postupi bez konzultiranja.

Družijanić smatra da je jedini njihov propust bio to što zbog nedostatka vremena nisu obavijestili glavnog urednika informativnog programa HTV- o tom prilogu. Rotim je ironično kazao: "Krivi smo, objavili smo vijest", te rekao da mu je žao što je pri montiranju priloga došlo do tehničke pogreške ponavljanja inserta, te dodao da glavnog urednika nisu stigli nazvati. Družijanić i Rotim ostaju suspendirani, dok o tome odluku ne donese Etičko povjerenstvo koje se u sastaje srijedu.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika