13.12.2006. / 17:51

Autor: Nacionalova redakcija

JAPAN

Premijer sebi uskratio plaću na tri mjeseca

Otkako je stupio na dužnost prije nepuna tri mjeseca, Abe je već drugi put smanjio svoju plaću

Nakon što je vlada priznala da je platila gledateljima koji su političkim čelnicima postavljali pitanja na javnim sjednicama, Shinzo Abe, japanski premijer izjavio je u srijedu da će si uskratiti plaću na tri mjeseca kako bi sam sebe kaznio. Naime, japanska vlada je od 2001. organizirala lokalne sjednice na kojima su građani mogli postavljati pitanja političkim čelnicima. Visoki su dužnosnici nedavno priznali da je nekolicina gledatelja unaprijed bila vrbovana kako bi postavljali "dobra" pitanja na tim javnim sastancima.

Otkako je stupio na dužnost prije nepuna tri mjeseca, Abe je već drugi put smanjio svoju plaću. Prvog dana na poslu najavio je da će si smanjiti plaću za 30 posto, a plaće ministara za 10 posto, kako bi primjerom pokazao kako treba provoditi politiku proračunske štednje. Službena plaća japanskog premijera je oko 41 milijun jena, 270.000 eura na godinu.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika