15.12.2006. / 15:17

Autor: Martina Zeković

MOSKVA

Demonstracije protiv Putina će se održati

Kasparov će predvoditi skup nazvan "maršem onih koji se ne slažu"

Ruska opozicija će unatoč službenoj zabrani održati demonstracije protiv predsjednika Vladimira Putina. Demonstracije, koje bi se trebale održati u subotu u Moskvi, organizirao je bivši šahovski prvak Garry Kasparov. Sudionici protestiraju protiv korupcije i Kremlja koji uništava demokraciju. Grupica mladih koji podržavaju Kremlj, planira u nedjelju održati vlastite demonstracije sa oko 100.000 sudionika.

Kasparov će predvoditi skup nazvan "maršem onih koji se ne slažu". Naime, moskovske vlasti su naredile organizatorima da se demonstracije mogu održati samo na jednom trgu. Aktivisti iz brojnih ruskih regija koji su planirali sudjelovati u moskovskim demonstracijama, tvrde da im je naređeno da se prijave u policijske postaje. Organizatori na skupu očekuju 4.000 ljudi.

Naime, ruska policija je prije nekoliko dana izvršila pretres sjedišta pokreta kojem je vođa Kasparov, tražeći letke kojima se građani pozivaju na prosvjede protiv Putina. Bivši šahovski prvak Kasparov, ostavio se igre i krenuo u političke vode. On je sada vođa organizacije pod nazivom Ujedinjeni građanski front koja obuhvaća liberale, nacionaliste i radikalne pokrete mladih koji se protive Putinovoj politici.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika