15.12.2006. / 16:45

Autor: Stjepan Marković

KRIMINAL

Policija zaplijenila 49.000 piratskih CD-ova

Pretpostavlja se da je ta skupina počinila šteti u iznosu od četiri milijuna kuna

Policijska uprava zagrebačka zaplijenila je u dosada najvećoj akciji 49.000 "piratskih" CD-a, DVD-a i drugih medija, izjavili su na izvanrednoj konferenciji za novinare. Akcija koja je nosila ime "Rasprodaja", provedena je u suradnji s policijskim upravama Primorsko-goranskom i Sisačko-moslavačkom.

Devet osumnjičenika pratili su godinu dana, a temeljem sudskog naloga obavljen je pretres 16 poslovnih prostora i stanova. Policija je zaplijenila mnoštvo piratskih CD-ova, DVD-ova, 166 PSX konzola, 15 X Box konzola, 17 računala, 21 mobitel, te drugu elektronsku opremu, izvijestio je Darko Dundović, načelnik Kriminalističke policije MUP-a . Također su zaplijenjene poštanske uplatnice, potvrde o primitku poštanskih pošiljki i diskovi računala. Pretpostavlja se da je ta skupina počinila šteti u iznosu od četiri milijuna kuna.

Kompletna oprema i zaplijenjeni sadržaji trenutno se nalaze na stručnom vještačenju, nakon kojega će se moći točno ustvrditi počinjena šteta.

Vezane vijesti

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika