19.12.2006. / 18:40

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Prosvjed bivših radnika Borova

U utorak je štrajk započelo i više od 300 radnica zagrebačkog pogona "Heruc izrada odjeće"

Oko 60 bivših radnika vukovarskog Borova, koji su radili u tvornici u Donjem Miholjcu, u utorak su ispred Hrvatskog fonda za privatizaciju održali prosvjed tražeći da im se isplate otpremnine od 1.500 kuna po godini staža, kakve je dobilo i ostalih 1.760 radnika Borova. Predstavnici radnika razgovarali su s predstojnikom Ureda za socijalno partnerstvo Vitomirom Begovićem. Kako je kasnije izjavila dopredsjednica Stožera za zaštitu prava bivših djelatnika Borovo obuće Ljubica Ivanišić, Begović im je obećao da će se u srijedu sastati s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom te da će se u roku od mjesec dana organizirati sastanak na kojemu će Uprava Borova, stožer zaposlenika, gradonačelnik Donjeg Miholjca i HFP pronaći rješenje. Istaknula je kako radnici neće odustati od svojih zahtjeva. U znak potpore radnicima su se na prosvjedu pridružili saborski zastupnici HSP-a Pejo Trgovčević i Pero Kovačević.

U utorak su štrajk započele i radnice zagrebačkog pogona "Heruc izrada odjeće". Više od 300 njih ne želi raditi dok ih ne primi netko iz Uprave i odgovori na njihove zahtjeve za boljim odnosom na poslu i barem minimalnim povećanjem plaće. Osim niskim plaćama, radnice kažu da su nezadovoljne zbog neprestanog dizanja normi i maltretiranja na poslu.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika