20.12.2006. / 09:48

Autor: Stjepan Marković

GAZA

Novi sukobi između Fataha i Hamasa

Novi sukobi u Gazi izbili su usprkos podtignutom primirju

U novim sukobima između pristaša Fataha i Hamasa u utorak navečer u Gazi poginula su dvojica pripadnika Fataha usprkos tek postignutom primirju. Napetosti rastu, u srijedu ujutro Gazom patroliraju desetci naoružanih ljudi, a ceste su blokirane.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas i premijer Ismail Hanija, vođa Hamasa, u utorak navečer dogovorili su "potpuni prekid vatre", nakon što je od subote u međufrakcijskim sukobima život izgubilo 11 ljudi. Sukobi su počeli nakon što je predsjednik Abas pozvao na nove parlamentarne izbore što Hanija smatra neustavnim i kako je rekao: "to bi Palestince vratio deset godina unatrag". Hanija je optužio SAD da pokušava "izazvati pad njegove vlade", koju bojkotiraju zapadne sila i zbog toga su joj uskraćena znatna financijska sredstva što je dodatno pogoršalo tešku ekonomsku situaciju u Palestinskom području.

Vezane vijesti

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video: Nesmetano pucanje po Palestincima

Video koji je objavila izraelska grupa za ljudska prava prikazuje, kako se čini, naseljenike kako pucaju na skupinu palestinskih prosvjednika dok… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika