20.12.2006. / 13:38

Autor: Ana Kirin

TERORIZAM

Bin Laden na nišanu snajpera

Francuski specijalci na pakistanskoj granici prije 3 godine čak su 2 puta na nišanu imali Osamu bin Ladena, no njihovi nadređeni američki oficiri nikad im nisu naredili da pucaju

U novom dokumentarnom filmu dvojice francuskih novinara koji su izvještavali o ratu u Afganistanu, tvrdi se da su francuski specijalci na pakistanskoj granici prije 3 godine čak 2 puta na nišanu imali Osamu bin Ladena, no njihovi nadređeni američki oficiri nikad im nisu naredili da pucaju. Dokumentarac Emmanuela Razavija i Erica de Lavarenea, koji nosi naziv "Bin Laden, the failings of a manhunt " bit će prikazan na francuskoj kabelskoj televiziji u ožujku.

Anonimni francuski vojnik ispričao je autorima filma da je Bin Laden na nišanu bio 2003. i 2004. godine, kada je snajperist je rekao: "Imam Bin Ladena". Emmanuel Razavi dodao je kako mu je taj vojnik rekao da je trebalo proći oko dva sata da o tome budu obaviješteni američki časnici, koji su jedini mogli donijeti odluku o otvaranju vatre. No vojnik je također rekao da je zapovjedništvo oklijevalo. Christophe Prazuck, glasnogovornik francuske vojske, tvrdi da se to nikada nije dogodilo.

Inače se vjeruje da se Bin Laden skriva u planinama na afganistansko-pakistanskoj granici. Tu je pod američkim zapovjedništvom raspoređeno oko 200 elitnih francuskih vojnika, a Pariz je u nedjelju najavio njihovo povlačenje slijedeće godine.

Afganistanci upitani za izjavu u dokumentarcu rekli su da vjeruju kako Amerika nema interes da uhvati Bin Ladena, unatoč nagradi od 25 milijuna dolara raspisanoj za njegovu glavu.

Vezane vijesti

Bin Laden potrošio svoje bogatstvo financirajući džihad

Bin Laden potrošio svoje bogatstvo financirajući džihad

Utemeljitelj al-Kaide Osama bin Laden je potrošio svoje bogatstvo financirajući džihad i posebice atentate 11. rujna, rekao je šef mreže Ajman… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika