22.12.2006. / 12:52

Autor: Ana Kirin

OSIJEK

Raspad Đapićeve i Glavaševe koalicije

Sjednicu osječkog Gradskog vijeća u četvrtak je napustilo devet vijećnika Glavaševog HDSSB-a bez čije potpore HSP nije mogao izglasati novi proračun, nakon čega je Đapić izjavio kako "misli da se koalicija raspada"

Osječki gradonačelnik i predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je u četvrtak da misli kako se koalicija s Branimirom Glavašem u osječkom Gradskom vijeću raspada, nakon što je sjednica toga tijela prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Nakon rasprave o nedavnim izborima za mjesnu samoupravu sjednicu je, bez najave i obrazloženja, napustilo devet vijećnika Glavaševog Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB), bez čije potpore HSP nije mogao donijeti gradski proračun za iduću godinu, u iznosu od 486,2 milijuna kuna. Stoga je rasprava o proračunu za 2007. godinu provedena bez njih, a nastavak sjednice zakazan je za 28. prosinca.

Anto Đapić je u izjavi novinarima ocijenio da bi odgovor na pitanje što je uzrok ove situacije trebalo potražiti "kod koalicijskog partnera" te da je proračun, unatoč sitnijim primjedbama, bio usuglašen, ali da je u posljednja 24 sata koalicijski partner postavio neke zahtjeve koje, kako je rekao, ne može prihvatiti. Đapić je rekao da "misli da se koalicija raspada" te da su "šanse za njezin opstanak jedan posto". Ponovio je da Glavašu želi sve najbolje i da ovo neće umanjiti njegovu borbu za Glavaševu poziciju, u slučaju kaznenog progona.

Osječki dogradonačelnik Vladimir Šišljagić izjavio je da su vijećnici HDSSB-a imali nekoliko sitnih prijedloga izmjena u proračunu, ali nikako u tolikoj mjeri koja bi izazvala reakcije kakve je nakon sjednice proizveo Đapić. Prema Šišljagićevim riječima, vijećnici HDSSB-a su nakon pauze otišli raspraviti o svojim prijedlozima, ne sluteći kakve će to reakcije prouzročiti kod čelnog čovjeka HSP-a.

Prema neslužbenim informacijama Novog lista, dogovor između vladajućih stranaka u Osijeku još u srijedu i četvrtak ujutro bio čvrst, a poslijepodnevno ponašanje šefa HSP-a mnogima je izgledalo kao "režirani triler".

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika