22.12.2006. / 17:00

 

HRVATSKA

Friščić: Moguća iznenađenja u koaliciji HSS- HSLS

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović i predsjednica HNS-a Vesna Pusić u pozdravnim su govorima istaknule kako se nadaju da će HSS s njihovim strankama sudjelovati u izbornim kampanjama, ali i u budućoj vladi.

U petak je na svojoj programskoj skupštini Hrvatska seljačka stranka (HSS), predstavila programsku platformu na temelju koje će o zajedničkom izbornom programu pregovarati s koalicijskim partnerom HSLS-om. "Odgovorno tvrdim, naš program će biti temeljni dokument iduće vlade", rekao je predsjednik stranke Josip Friščić pred 514 izaslanika i gostima HSS-ove skupštine, u kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. "Ali nisu moguća iznenađenja na način da je glas za našu koaliciju glas za nekog drugog", dodao je Friščić ističući da HSS nije zainteresiran za priklanjanje lijevo ili desno, već za ono što pojedine stranke nude hrvatskim građanima. Ustvrdio je da HSS i HSLS u koaliciji neće ostati sami, nego da će im se pridružiti neke regionalne stranke, a moguća su, kaže, i neka iznenađenja te je odbacio komentar da je HSS stranka euroskeptika, dodajući "HSS nije stranka euroskeptika, ali stalno upozoravamo da je borba za nacionalne interese naše pravo", objasnio je Friščić.

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović i predsjednica HNS-a Vesna Pusić u pozdravnim su govorima istaknule kako se nadaju da će HSS s njihovim strankama sudjelovati u izbornim kampanjama, ali i u budućoj vladi. Na pozdravnoj skupštini HSS-a nazočni su bili i izaslanik predsjednika Republike Vladimir Lončarević, predstavnici SDP-a, HNS-a i HSLS-a, predsjednik HSS-a BiH Marko Tadić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika