27.12.2006. / 09:18

Autor: Ana Kirin

OSIJEK

Zagrebački liječnici kod Glavaša

Zagrebački liječnički tim, koji prema odluci suca Zdenka Posavca treba pregledati Branimira Glavaša, u srijedu treba doći u Kliničku bolnicu Osijek. Tročlani tim čine specijalist sudske medicine Josip Škavić, internist Vladimir Gašparović te psihijatrica Vera Folnegović-Šmalc.

Podsjetimo, početkom prosinca je sudac Županijskog suda u Zagrebu Zdenko Posavec za Glavaša prekinuo istragu u tzv. slučaju garaža i ukinuo mu pritvor jer su liječnici utvrdili da je zbog štrajka glađu procesno nesposoban. Međutim, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu tjedan dana kasnije ukinulo je te odluke i Posavcu naložilo da nakon novog vještačenja ponovno odluči o nastavku istrage. Tročlani zagrebački tim vještaka tada je opet zaključio da Glavaš nije u stanju pratiti postupak. No do tog zaključka tim je došao samo na temelju dokumentacije iz zatvorske bolnice u Zagrebu i iz Kliničke bolnice Osijek, te sudac Posavec nije prihvatio njihovo mišljenje, nego im je naložio da Glavaša pregledaju i osobno.

Posavec će tek nakon toga ponovno odlučivati o mogućem prekidu istrage u "slučaju garaža". Saznavši da u Osijek trebaju doći zagrebački liječnici, Glavaš je odlučio uzimati samo vodu, a odbija svu dijagnostiku i terapiju.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika