28.12.2006. / 15:04

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GARAŽA

Zagrebački liječnici Glavaša proglasili nesposobnim za postupak

Jedan od Glavaševih odvjetnika Ante Madunić izjavio je da su internist Vladimir Gašparović i psihijatrica Vera Šmalc Folnegović, nakon što su u srijedu u osječkoj bolnici pregledali Glavaša, istražnog suca izvijestili da je Glavaš "procesno nesposoban", odnosno da je zdravstveno i psihički nesposoban pratiti nastavak istražnog procesa

Branimir Glavaš nije sposoban pratiti kazneni postupak, izvijestio je u četvrtak zagrebački liječnički konzilij istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca koji će ponovno odlučivati hoće li protiv Glavaša nastaviti istragu u tzv. slučaju garaža.

Jedan od Glavaševih odvjetnika Ante Madunić izjavio je da su internist Vladimir Gašparović i psihijatrica Vera Šmalc Folnegović, nakon što su u srijedu u osječkoj bolnici pregledali Glavaša, istražnog suca izvijestili da je Glavaš "procesno nesposoban", odnosno da je zdravstveno i psihički nesposoban pratiti nastavak istražnog procesa. "Za razliku od prije, ovaj put je i internist ustvrdio da je Glavaš nesposoban za nastavak postupka", rekao je Madunić te dodao da bi, prema ocjeni zagrebačkih liječnika, oporavak Glavaša mogao trajati najmanje četiri tjedna ako bi odmah počeo uzimati hranu i lijekove.

Zamjenik glasnogovornika suda Ratko Šćekić rekao je da će sudac Posavec novu odluku o nastavku ili privremenom prekidu istrage donijeti "ovih dana". Na tu odluku nezadovoljna strana ima pravo žalbe o kojoj odlučuje Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika