29.12.2006. / 09:55

Autor: Stjepan Marković

ITALIJA

Manekenka švercala kokain u želucu

Vrijednost kokaina na ulici bi bila 1,2 milijuna eura, procijenila je policija

Manekenka porijeklom iz Dominikanske Republike progutala je 1,2 kg kokaina kao bi ga prokrijumčarila u Italiju, javlja Novi list. Mercedes Julisse Bianele Brito uhvaćena je u zračnoj luci "Fontanarossa" u Cataniji na Siciliji. Policiji se učinila sumnjivom jer je pokušala u žurbi napustiti zračnu luku, a nije imala nikakvu prtljagu iako je doputovala iz Bruxellesa. Nakon što ju je policija privela u najbližu policijsku stanicu, 24-godišnja manekenka je u suzama priznala da u tijelu ima 98 kapsula najčišćeg kokaina. "Bila je svjesna opasnosti u kojoj se nalazi, te je zatražila da je hitno odvedemo u najbližu bolnicu", rekao je medijima policijski inspektor Sergio Cerra. U bolnici su radiografskim snimanjem potvrdili njezinu priču i kirurški izvadili kapsule. Kokain bi prema policijskim procjenama na ulici postigao vrijednost od 1,2 milijuna eura. Djevojka je istražiteljima kazala da ne zna kome je droga namijenjena te da je u jednom katanijskom hotelu trebala čekati da je kontaktiraju za primopredaju.

Mercedes Julisse Bianele Brito, koja ima nizozemsko državljanstvo, nakon oporavka od operacije bit će prebačena u ženski zatvor do početka suđenja zbog krijumčarenja kokaina. Na ovaj opasan posao se odlučila iz očaja. Za švrecanje kokaina su joj obećali platiti četiri tisuće eura i pomoć u manekenskoj karijeri. Birito je majka 6-godišnjeg dječaka i bila je zaštitno lice mnogih reklamnih kampanja.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika