Objavljeno u Nacionalu br. 581, 2006-12-29

Autor: Nacionalova redakcija

NEDOSLJEDNOST PREDSJEDNIKA HRVATSKE VLADE

Proturječni premijer Sanader o prijateljstvu sa Sinišom Poljakom

SINIŠA POLJAK, splitski HDZ-ovac i jedan od glavnih aktera afere 'Brodosplit'SINIŠA POLJAK, splitski HDZ-ovac i jedan od glavnih aktera afere 'Brodosplit'Osim što se u HTV-ovoj emisiji “Otvoreno” prošlog četvrtka predsjednik Vlade Ivo Sanader dobrano zbunio izravnim i po njega nimalo ugodnim pitanjima urednika i voditelja Mislava Bage, premijeru se u tom gostovanju na nacionalnoj televiziji omaknula i značajna nedosljednost. Kad ga je Bago počeo ispitivati o aferi “Brodosplit” u kojoj je 'jedan od glavnih aktera bio moćni splitski HDZ-ovac Siniša Poljak, inače poznat kao premijerov bliski prijatelj', Sanader se, kao uostalom i s većinom postavljenih mu pitanja, nije najbolje snašao.

Tako je na iznenadno pitanje Mislava Bage: “Zašto ste svog prijatelja Sinišu Poljaka maknuli iz Nadzornog odbora Brodosplita?” Sanader, umalo se zagrcnuvši, odgovorio “Siniša Poljak nije moj nikakav prijatelj. Mogu reći da ste mi vi prijatelj onda isto tako.” Mislav Bago nedugo potom ponudio je Sanaderu još jednu šansu da ispravi eventualan lapsus pa je ponovio “Hoćete reći da vam to nije prijatelj”, na što je hrvatski premijer odgovorio “Nema to veze. Nije mi prijatelj. Ali nema veze je li prijatelj - nije prijatelj, on nije otiš’o zbog toga, on je otiš’o puno prije”, dok se istodobno nervozno vrpoljio na stolici.

IVO SANADER je 2003. u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji Sinišu Poljaka svrstao među sebi vrlo drage i bliske osobeIVO SANADER je 2003. u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji Sinišu Poljaka svrstao među sebi vrlo drage i bliske osobe Da premijer ne govori istinu o prijateljstvu s tim stranačkim kolegom, dokazuju njegove vlastite riječi iz intervjua koji je 2. kolovoza 2003. dao za Slobodnu Dalmaciju. U tom ležernom intervjuu na pitanje novinara Đermana Senjanovića: “Reci mi, ali onako na brzinu, neka splitska imena koja ti nešto znače u stranačkom, ljudskom, prijateljskom ili nostalgičnom pogledu?” Ivo Sanader je odgovorio: “Evo: Puljić, Nenadić, doktor Marasović, doktor Nosić, Siniša Poljak, Boris Dvornik, Jerko Rošin, Buljo, Cipci, Runjić, Kudrjavcev, Zlatko Gall. Dakako i sva tri splitska nadbiskupa Franić, Jurić, Barišić, ali i puno drugih dragih ljudi...” Da mu nije prijatelj, teško da bi Sanader Sinišu Poljaka ikad svrstavao među “drage ljude”. Štoviše, u istom intervjuu Sanader je novinaru rekao da ga je na dogovoreno mjesto dovezao upravo Siniša Poljak. Sve u svemu, Sanaderova reakcija u “Otvorenom” dokazala je da, kada je riječ o Siniši Poljaku, premijer bar jednom slagao. Ili nije govorio istinu u Slobodnoj ili u “Otvorenom” kad se javno odrekao njihova prijateljstva.

Vezane vijesti

Glas Koncila napao Mislava Bagu

Osim što je u svom redovnom komentaru kritizirao SDP zbog „anticivilizacijskog stranačkog ponašanja“, glavni urednik Glasa Koncila kritizirao je i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika