03.01.2007. / 16:35

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Za povredu časti i ugleda predsjednika Mikšić plaća 60 tisuća kuna

Ako se Mikšić ne bude žalio i presuda postane pravomoćna, Mesić je obećao da će dobivenu svotu darovati Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici u Zagrebu

Na zagrebačkom Općinskom sudu Boris Mikšić proglašen je krivim jer je povrijedio čast i ugled predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i zbog toga mora platiti kaznu od 60 tisuća kuna.

Tadašnji je predsjednički kandidat Mikšić na konferenciji za novinare 22. prosinca 2004. godine u zagrebačkom hotelu Sheratonu izjavio kako su ''francuske tajne službe predsjedniku Mesiću darovale vilu na francuskoj rivijeri''. Upravo činjenicu da su takve neistine izrečene u jeku kampanje dok su mediji i najveći dio građana bili usmjereni na predsjedničke kandidate, sud je uzeo kao dodatno otežavajuću okolnost. Prema mišljenju suda, Mesić je tada prikazan kao korumpirana osoba nedostojna funkcije koju obavlja i za koju se ponovno kandidirala.

Sutkinja Andrea Grahovac u svom je obrazloženju presude istaknula da su ''čast i ugled najveće moralne vrijednosti zaštićene Ustavom''.

Ako se Mikšić ne bude žalio i presuda postane pravomoćna, Mesić je obećao da će dobivenu svotu darovati Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.
Na čitanju presude nisu bili prisutni ni Mesić ni Mikšić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika