Objavljeno u Nacionalu br. 582, 2007-01-09

Autor: Nacionalova redakcija

PRAVOSUĐE

Ljubo Pavasović demantira suca Turudića

Ljubo Pavasović ViskovićLjubo Pavasović ViskovićSudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić u emisiji “Nedjeljom u dva“ na Hrvatskoj televiziji 7. siječnja demantirao je da ga je u jesen 2004. odvjetnik Hrvoja Petrača, Ljubo Pavasović Visković, upozorio da ne putuje u Izrael jer se ondje nalazi Petrač koji je tada bio u bijegu. Turudić je na HTV-u izjavio da mu je Pavasović rekao samo da promijeni putovnicu ako u njoj ima žig arapskih zemalja jer bi zbog toga mogao imati problema na izraelskoj granici. No Pavasović tvrdi da to nije istina i da je u vrijeme prvog suđenja za otmicu sina generala Vladimira Zagorca upozorio Turudića da ne ide u Izrael. Učinio je to, kako kaže, jer je htio zaštititi Turudićevu neovisnost kao suca i spriječiti ugrožavanje kaznenog postupka protiv svog klijenta Petrača.

“Turudića sam posjetio u njegovu uredu i rekao mu da nije mudro da putuje u Izrael jer se u toj zemlji nalazi Hrvoje Petrač. Upozorio sam ga da će malo tko povjerovati da se on, sudac u procesu protiv Petrača, u Izraelu slučajno našao u isto vrijeme kad je ondje bio i Petrač“, zaključio je Pavasović.

Vezane vijesti

Turudić je 'čist'

Turudić je 'čist'

Predsjednik Vrhovnog suda RH Branko Hrvatin uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Borisu Špremu u kojem navodi da je primio na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika