Objavljeno u Nacionalu br. 582, 2007-01-09

Autor: Nacionalova redakcija

SKANDAL OKO PROSLAVE 15. OBLJETNICE MEĐUNARODNOG PRIZNANJA RH

Sanader ignorira Vladu demokatskog jedinstva

HRVATSKI PREMIJER Ivo Sanader ignorira članove nekadašnje ratne vlade RHHRVATSKI PREMIJER Ivo Sanader ignorira članove nekadašnje ratne vlade RHVelika proslava 15. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, koja će se održati u ponedjeljak, 15. siječnja, mogla bi se pretvoriti u veliki skandal. Razlog je odluka Ive Sanadera da na dva događaja koja organizira njegova vlada ne pozove članove Vlade demokratskog jedinstva, u čije je vrijeme Hrvatska priznata kao suverena država.

Predviđene su svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu i prijem u organizaciji aktualne vlade, na koje je od svih ministara Vlade demokratskog jedinstva pozvan samo tadašnji premijer Franjo Gregurić. Razlog je Sanaderova ljutnja na članove ratne vlade, koji su prošle jeseni kritizirali njegovu politiku. Šef HDZ-a to im nije oprostio i osvetio im se još 18. studenoga, kada uopće nije odgovorio na zamolbu Gregurićevih ministara da kao članovi brojnog državnog izaslanstva budu uključeni u počasti organizirane povodom pada Vukovara. Slična situacija ponavlja se i u vezi s 15. obljetnicom međunarodnog priznanja, jer među nekoliko stotina gostiju nema mjesta za Matu Granića, Dražena Budišu, Zdravka Tomca, Zvonimira Šeparovića i druge bivše ministre.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika