09.01.2007. / 09:46

Autor: Ana Kirin

IRAK

Nova snimka Saddamova tijela na internetu

Na internetu se pojavila nova snimka koja prikazuje tijelo Saddama Husseina na nosilima s ranom oko vrata, objavio je u utorak BBC na svojoj Internetskoj stranici na arapskom jeziku. Na video snimci, drugoj otkako je Saddam pogubljen 30. prosinca, uklonjena je plahta kako bi se vidjela krv na Sadamovom licu, kao i rana na vratu, vjerojatno posljedica vješanja. BBC navodi da snimka traje manje od pola minute. U pozadini se čuje glas koji kaže "Požuri se!", što upućuje na to da je od nekog zatražio da brzo dovrši snimanje.

Iračka vlada objavila je službenu snimku pogubljenja na kojoj prkosni Sadam odbija pokrivalo za oči u trenutku dok mu se oko vrata postavlja omča za vješanje. Međutim, ubrzo se pojavila još jedna snimka na kojoj osobe nazočne pogubljenju provociraju Sadama izvikujući ime radikalnog šijitskog klerika Moqtade al-Sadra, čijeg su oca ubili Sadamovi agenti. Ta je snimka osramotila vladu predvođenu šijitima i izazvala pokretanje službene istrage.

Vezane vijesti

Irak vodeći u svijetu po izvršenju smrtnih kazni

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International, u petak, 20. travnja, objavila je kako je Irak zemlja, vodeća po izvršenju smrtne kazne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika