15.01.2007. / 16:26

Autor: Stjepan Marković

IRAK

Novinarima prikazana snimka vješanja Saddamovih pomoćnika

Barzan Ibrahim i Awada Hamed al-Bandar optuženi su zbog ubojstva 148 šijita iz grada Duajile 1982.godine

Iračke vlasti prikazale su novinarima snimku vješanja dvojice Saddamovih suradnika, njegovog polubrata Barzan Ibrahima i Awada Hamed al-Bandara javlja BBC. Prilikom vješanja Bazaru, bivšem šefu obavještajnih službi otkinuta je glava. Njih dvojica su zajedno sa Saddamom Huseinom optuženi zbog zločina protiv čovječnosti. BBC-ov izvjestitelj javlja da se na početku vidi priprema egzekucije. Optuženici stoje jedan pored drugoga obučeni u narančasta zatvorska odijela, nakon toga dolazi krvnik koji im stavlja kukuljice preko glave, a potom i omče. Nedugo zatim na snimci se vidi kako dvojica muškaraca padaju. Odmah zatim uže na kojemu je obješen Barzan odskače u vis, a njegovo tijelo pada na pod. Snimatelj potom snima rupu ispod vješala u kojoj leži bezglavo tijelo i kukuljica u kojoj se nalazi ljudska glava.

Vlasti su snimku napravili zbog dokumentacijskih razloga i nisu je namjeravali pustiti u javnost, no zbog otkidanja glave prilikom vješanja prikazali su ju novinarima. Osuđenici su obješeni u ponedjeljak u šest sati ujutro u sigurnosnoj zoni na sjeveru Bagdada.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika