15.02.2007. / 13:42

Autor: Nacionalova redakcija

PREDAVANJE

Hrvatska naoružavala Tamilske tigrove?

Na predavanju koje je američki stručnjak za terorizam i sveučilišni profesor dr. Peter Leitner održao povodom 59. obljetnice neovisnosti Šri Lanke, on je izjavio da je Hrvatska prodala više od 32.400 granata Tamilskim tigrovima. Time je Hrvatsku svrstao među jednu od osam zemalja koje naoružavaju Tamilske tigrove, bez da je iznio podatke o o kojim je granatama riječ, tko ih proizvodi, kada su prodane, preko koje tvrtke, niti kako je i gdje prikupio podatke o prodaji hrvatskih granata. Vojnu opremu, objavili su mediji, ne prodaje izravno Ministarstvo obrane, nego državna agencija RH Alan kojoj je na čelu godinama bio general Vladimir Zagorec. MORH je također za medije potvrdio da posao naoružavanja Tamilskih tigrova nikad nije sklopljen.

Naime, Tamilski tigrovi smatraju se terorističkom organizacijom koja se od početka 70-ih nalazi u oružanom sukobu protiv vlade Šri Lanke, a cilj im je nezavisna tamilska država u istočnom i sjevernom djelu Šri Lanke.

Vezane vijesti

Sedam osoba poginulo u bombaškom napadu na autobus

Prilikom prelaska putničkog autobusa preko bombe koja je tada eksplodirala, poginulo je sedam osoba, a 26 ih je ranjeno, priopćila je u petak vojska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika