16.02.2007. / 17:25

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKI SABOR

Novi članovi Upravnog vijeća Hine

Mandat članova Upravnog vijeća je četiri godine, a prema Zakonu o Hini Upravno vijeće ima pet članova, koji se imenuju iz reda medijskih, ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka te iz reda zaposlenika

Hrvatski sabor u petak, 16. veljače, donio je odluku o tome tko su novi članovi Upravnog vijeća Hine. Saborska većina prihvatila je prijedlog Vlade da se Srećka Lipovčana članom Upravnog vijeća Hine imenuje iz reda stručnjaka za medije, Aleksandra Adlera iz reda ekonomsko-financijskih stručnjaka, Gordanu Carević iz reda pravnih stručnjaka, Damira Pavunu kao informatičkog stručnjaka, te Vladimira Lulića iz reda Hininih zaposlenika. Mandat članova Upravnog vijeća je četiri godine, a prema Zakonu o Hini Upravno vijeće ima pet članova, koji se imenuju iz reda medijskih, ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka te iz reda zaposlenika.

Nakon što je Hrvatski sabor 1. prosinca razriješio četvero članova Upravnog vijeća Božu Skoku, Dijanu Katicu, Dražena Jovića i Ivana Rusana, Vlada je 12. prosinca raspisala javni poziv. Njihovo razrješenje je zatraženo jer su 12. listopada, bez petog člana Vijeća iz reda zaposlenika, izabrali novu ravnateljicu što je Vlada ocijenila "demokratskim deficitom".

Srećko Lipovčan sveučilišni je predavač, urednik i nakladnik, koji kao profesionalni novinar i publicist od 1962. u raznim pisanim medijima i na radijskim postajama objavio više od 1500 novinarskih i publicističkih tekstova.

Aleksandar Adler zadnjih je osam godina zaposlen u tvrtki Ledo gdje već šest godina radi na mjestu rukovoditelja marki (brand manager) u Odjelu marketinga.

Gordana Carević od 2002. do 2006. radila je u Upravi za normativne i upravno-pravne poslove pri Ministarstvu kulture, a od svibnja prošle godine na radnom je mjestu voditelja pravne službe u ansamblu Lado.

Damir Pavuna direktor je i vlasnik informatičke tvrtke Integra. Magistar je tehničkih znanosti i govori tri strana jezika. Vladimir Lulić novinar je Hinine unutarnjopolitičke redakcije od 1991., od 2000. do 2004. bio je pomoćnik glavnog urednika Hine, a danas je urednik u redakciji multimedije. Član je Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva i predsjednik ogranka tog društva za Hinu, te predsjednik Radničkog vijeća Hine.

Vezane vijesti

Multimedijski servis: Vjesnik se pripaja u sustav s HRT-om i Hinom

Multimedijski servis: Vjesnik se pripaja u sustav s HRT-om i Hinom

Državni udjel u većinskom paketu Vjesnika d.d. smanjuje se iz dana u dan. Kako piše Lider država je nedavno smanjila svoj udio, a na jednoj od idućih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika