20.02.2007. / 15:12

Autor: Nina Tomljanović

RIO DE JENEIRO

Kraj karnevala u Riju

Karnevalske skupine, iako dolaze iz sirotinjskih četvrti, potrošile su svaka i do četiri milijuna dolara za organizaciju nastupa

Najpoznatiji svjetski karneval u Rio de Janeiru završava u utorak, 20 veljače. Vrhunac godišnje svetkovine su bogate parade raznih škola sambe koje su počele u nedjelju, 18.veljače navečer. Osiguranje je vidljivo na ulicama grada jer je posljednjih mjeseci Rio pogođen nasiljem koje gradske vlasti pripisuju uličnim bandama.

Očekivalo se da će do utorka na Sambodromu koji je dizajnirao brazilski arhitekt Oscar Niemeyer, a sagrađen je prije 22 godine, bude bilo i do 180 tisuća gledatelja. Svaka škola sambe angažira oko pet tisuća ljudi u 80-minutnim nastupima punim glazbe, plesa i sjaja. Neke žene odjevene su samo u boju za tijelo.

Karnevalske skupine, iako dolaze iz sirotinjskih četvrti, potrošile su svaka i do četiri milijuna dolara za organizaciju nastupa. Taj novac skupljaju od tvrtka, ministarstava, pa čak i od stranih vlada.

Vezane vijesti

Brad Pitt uživa u vikendici Bona Voxa

Brad Pitt uživa u vikendici Bona Voxa

Vođa grupe U2 i ugledni humanitarac Bono Vox jučer je ugostio još dvojicu velikih zvijezda u vrtu svoje vile u gradiću Eze na jugu Francuske. Bonu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika