Objavljeno u Nacionalu br. 590, 2007-03-05

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

Korupcijski skandal na Novoj TV

Hrgin kokodak show u nedjelju besramno reklamirao cigarete

KONTAKT

Srijeda, Nova TV, 18.15
Hloverka Novak Srzić prva je napravila emisiju o karlovačkoj pivovari koja je u petak navečer otrovala čovjeka, o psu da i ne govorimo. Velikoj Rvackoj TV i hordama njenih zaposlenika (oko tri tisuće, plus dvije tisuće honoraraca) uspjelo je podići pretplatu za tri kune pa zato ni u ponedjeljak, ni u utorak, nego tek u srijedu navečer, niti cigla četiri sata poslije male komercijalne Nove TV u srijedu i četvrtak proradila politička volja, MUP i pedeset inspektora blokirali su tvornicu i već u petak detektirali trovanje ugljičnim dioksidom, što je odmah i sama pi-
vovara priznala. A Hloverka je danas, što je nekad bilo rijetko, imala volju da priču o zataškavanju tragova i dokaza trovanja logično dovede do kraja. Čast tromog HRT-a branila je jedino novinarka "Dnevnika" Martina Kiseljak koja je svoj novinarski posao cijelog prošlog tjedna radila triput bolje od kolega s Nove i RTL TV.




TRAGOVI: LORA
Srijeda, HRT 2, 20.10
Prikazan je odličan dokumentarni film Nenada Puhovskog o zločinima nad zatvorenicima u vojnom za-tvoru Lora u Splitu. Četiri kaktusa zaslužuje ideja da se poslije filma još održi nekakav okrugli stol o filmu, da se pretplatnicima objasni što je pisac htio reći. Govorom mržnje briljirao je dr. Zdravko Tomac Podlac, sirovim neznanjem Mile Dedaković Jastreb, pa je onda tu još bio mili desničar od karijere i tobožnji novinar Jović, a doveden je i sudac Lozina, tek toliko da HDZ-ovcima mili slobodni radikali budu u većini i počnu širiti predizborni strah i teror. Jedina tema okruglog stola mogla je biti zašto je sudac Lozina još sudac, ali voditelj Stanković Aleksandar po običaju se izgubio i uplašio na putu da sam sebi postane neka faca.

LUKA I IGARA
Četvrtak, HRT 2, 21.35
Evo nam nove humoristične emisije u kojoj se cijelo vrijeme slika neko neduhovito biće, zapravo as iz rukava kojim će HRT potući Željka Pervana. To nešto zove se dosadni gnjavator Luka Bulić i šteta je da je na HRT-u. Bio bi sjajan zabavljač na dvoru pokojnog Idi Amina, krvoločnog diktatora koji je imao surov običaj likvidirati svakog čije mu se ulagivanje ne bi dopalo. Tamo bi mu karijera kratko trajala, ali ovdje u Zagrebu niti se zna tko ga je angažirao niti do kada će taj zločin protiv čovječnosti nekažnjeno trajati.

VRTOGLAVICA 2

Četvrtak, HRT 2, 22.13
Gora čak i od Luke Bulića je nova priglupa, vjerovali ili ne, filmska emisija za filmofile koju nepotrebno vode čak dva brata uboga: Nenad Polimac i Dražen Ilinčić. Genijalnost napomene da je emisija "namijenjena ponajprije filmofilima" treba što prije presaditi na sve emisije i tekstove što se bave bilo čim: nogometom, književnošću, kriketom, glazbom, slikarstvom, bušenjem nafte. Na sve treba staviti etiketu "za one koji vole i razumiju...", jer budale književni i ini kritičari i novinari opasno kasne za dvojicom provincijalnih rvackih vrtoglavičara i prijatelja i kolega im, koji niti vole film niti išta bitno znaju, ali zato strašno vole sebe doživljavati kao filmske prosvjetitelje. I današnji i jučerašnji filmofili znaju puno više o svakom filmu ili tv-emisiji o kojima ovi jadni štreberi pokušavaju djelovati obaviješteno. Obavještajcima se mora priznati da su napredovali. Nema niti tridesetak godina kako su ekskluzivno sami sebi i nikome drugome otkrili postojanje kina, kinoteka, stranih novina i filmskih biltena. Večeras im je to isto uspjelo s internetom..

KOD ANE

Subota, Nova TV,17.20
Nema ničeg odvratnijeg nego kad neki starkelja za stolom gura prste u vlastita usta, oblizuje ih i pritom si utvara da svima oko sebe dijeli lekciju o vrhunskom užitku. Takvo što vidjeli smo u finom rvackom kulinarskom showu u kojem kuvarici Ani Ugarković krade vrijeme naš rvacki sladokusac Rene B. Dotični gastronom malim prstom (dvaput!) pobere kap nečeg s ruba kuharičine zdjele, obliže prst i dok se nama još diže želudac, kliconoša Bakalović tim prstom neopranim, zaslinjenim i balavim gura špek u salatu koju šefica i Hrvatica (koja govori lepo srpski: ćufte i papričica, da je ceo svet razume) sprema za svojeg gosta i vršnjaka Dalibora Matanića. Redatelj, gost i prijatelj Matanić zvoni na vrata, sjeda za stol i ne sluteći zla jede salatu u koju nije pljunula neka heteroseksualka, nego balkanski muž i gastronom Bakalović, strastveni prijatelj užitka.

ŽIVOT S CVIJEĆEM

Nedjelja, HRT 1, 16.35
Gnjavi one svoje buketiće i svekoliku publiku najgori zagrebački cvjećar Saša Šekoranja. Kaže da je za buketiće osnovno da su mali i da su napravljeni s ljubavlju, a za sve što on u emisiji napravi kaže da je savršeno i da će zadiviti goste, gladne i žedne Arsena i Gabi, crnu sirotinju koju je posjeo za nekakvu večeru u svojem pogrebnom poduzeću, tj. cvjećarni. I ovaj put je počinio grijeh skrivenog reklamiranja nekakavog dobavljača hrane, tj. cateringa kojemu je spomenuo prezime. Ako ste ga zapamtili, izbjegavajte njegove usluge, jer ništa od onoga što vam koristoljubivi sno-bovi preporučuju ne može biti dobro.

EPICENTAR

Nedjelja, Nova TV, 18.10
Više nego očito živčana ovisnica o nikotinu Mirjana Hrga otvara emisiju pušeći nekakvu austrijsku muštiklu u kojoj su patrone nikotina. Preporučuje nam tu stvar kao spas za pušače, što je isto kao alkoholičarima govoriti da umjesto puno vina piju rakiju malo po malo i sve će biti u redu. Koliko Hrga zna o ovisnosti pokazuje njeno pitanje liječniku koji je imao nesreću biti naivan i doći u studio: "Među nama novinarima kruži priča da se duhan na traci šprica s nekim sredstvom koje izaziva ovisnost, je li to istina". Kad joj je liječnik rekao ono što svi znaju (nikotin izaziva ovisnost) i kad je druga živčana pušačica, zvana Maja Vučić, poludjela na liječnike koji joj ne daju dojiti i pušiti, Hrga se isprsila: "Ne želim da Maji koja je završila psihologiju držite predavanje što je štetno a što ne". M.V. je diplomirala s tri banke na grbači, što nije omelo Hrgu da liječnika upozori "ne možete vi doktori o svemu odlučivati". Iz aviona se vidjelo da nju i Vučićku izjeda vlastita ovisnost i da zato Hrgin kokodak show besramno reklamira cigarete. Ovaj neinteligentni korupcijski skandal u kojem se gledateljima savjetuje kupnja skupog nikotinskog proizvoda jedne austrijske tvrtke nečuven je kriminal zbog kojega bi na Novoj TV trebale letjeti krivične prijave, suspenzije i ostavke, što će se i dogoditi, ako smo normalna zemlja.

Vezane vijesti

Vijeće časti HND-a potvrdilo da je Mirjana Hrga bila u vezi s francuskim...

Vijeće časti HND-a potvrdilo da je Mirjana Hrga bila u vezi s francuskim špijunom

Novinarsko vijeće časti Hrvatskog novinarskog društva poslalo je Berislavu Jeliniću i Srećku Jurdani, novinaru i kolumnisti Nacionala, zaključak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika