13.03.2007. / 17:01

Autor: Stjepan Marković

SLUČAJ IMOSTROj

Babić najavio žalbu na presudu

Matija Babić je nepravomoćno proglašen krivim za klevetanje Miomira Žužula, te je kažnjen opomenom. Žužul je protiv Babića podigao tužbu zbog izjave u Slobodnoj Dalmaciji da je primio mito u slučaju Imostroj. Tužbe su tada bile najavljene protiv još nekolicine novinara i urednika, no one su nakon mirenja povučene, dok je Babić odbio mirenje sa Žužulom.

Babić je na sudu donio ispise računa koji su trebali dokazati da je Žužul doista primio novac od Imostroja za učinjenu uslugu, no sutkinja ih nije uvažila.

Prilikom obrazlaganja presude sutkinja je izjavila "novinar Igor Kolovrat izjavio kako je obavio istraživanje o slučaju Žužul po Babićevom nalogu, te obavijestio Babića kako Žužul nije kriv, ali je Babić svejedno objavio članak". Babić je tada prekinuo sutkinju i izjavio da je s Kolovratom razgovarao tri mjeseca nakon objave teksta, te da izrekne presudu koju je već ranije napisala prema uputama svojih nalogodavaca. Nakon ove izjave Babić je prema nalogu sutkinje izbačen iz sudnice.

Babić je iako kažnjen samo opomenom najavio žalbu na presudu, te vođenje slučaja do Europskog suda za ljudska prava ako je potrebno.

Vezane vijesti

Kriminal u HAC-u: Žužul, Prskalo i Korpar izlaze iz Remetinca

Kriminal u HAC-u: Žužul, Prskalo i Korpar izlaze iz Remetinca

Vlasniku i direktoru Skladgradnje Slavenu Žužulu te bivšem direktoru i članu uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Josipu Prskalu i Zlatku Korparu danas… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika