17.03.2007. / 09:42

Autor: Stjepan Marković

ZAGOREC

Milijun eura jamčevine isplaćen u gotovini

U petak nešt iza podneva pušten je iz pritvora Vladimir Zagorec, nakon što je njegov odvjetnik Josef Schartmüller pola sata ranije uplatio milijun eura jamčevine koja je isplaćeni u gotovini. Prema riječima očevidaca Zagorec je nakon tri dana provedene u pritvoru izgledao umorno i uzrujano. Nije htio razgovarati s novinarima, nego je samo rekao kako novinari nemaju hrabrosti napisati ono što im on može reći. Nakon toga se zaputio prema gradskoj vijećnici gdje je ušao u taksi i otišao.

Prema riječima njegovog austrijskog odvjetnika Josefa Schartmüllera novac su prikupili prijatelji i Zagorčeva obitelj. Krešimir Krsnik, Zagorčev odvjetnik u Hrvatskoj, je za Jutarnji list izjavio je: "Novac za jamčevinu uplatila je jedna ugledna austrijska obitelj koja želi ostati anonimna. Oni su u prijateljskim odnosima s obitelji Zagorec i znaju da će taj novac dobiti natrag po završetku procedure na sudu, jer Vladimir Zagorec nikamo neće pobjeći".

Državno odvjetništvo bi prema izjavama Krešimir Devčić, glasnogovornika Županijskog suda u Zagrebu, u ponedjeljak trebalo poslati dokumentaciju za izručenja koja je prevedena na njemački.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika