17.03.2007. / 10:10

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

Sanader: Gradovi moraju smanjiti komunalne naknade

Premijer Ivo Sanader izjavio je na sjednici Vlade da gradovi nemaju razloga za poskupljenja komunalnih usluga jer su u prva dva mjeseca u prosijeku skupili 25,7 posto više prihoda nego uz istom razdoblju prošle godine. Od ove godine jedinicama lokalne samouprave odlaze kompletni prihodi od poreza na dohodak za razliku od prijašnjih prihoda koje su prihode ostvarivali od poreza na dobit i dohodak koje su dijelili s državom. "Vidimo da dobivaju više, a s druge strane uzimaju više i od građana. To nije u redu i pozivam ih da korigiraju cijene", rekao je Sanader i dodao da je najveće povećanje prihoda zabilježeno u Zagrebu koji je skupio 60 milijuna kuna više nego u prošle godine, poslije Zagreba veliki plus je ostvario Split 18 milijuna kuna, Rijeka s 12 milijuna kuna. Jedno je Rovinj ostvario gubitak zbog promjene u oporezivanju duhanske industrije, no ministar financija Ivan Šuker je obeća pomoć Vlade.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na sjednici Zagrebačke skupštine izjavio je da je povećanje prihod prvenstveno zasluga Zagreba i poručio: "Ne bu prošlo! Pa nismo mi vesla sisali! Ne možete nam uzeti koliko Zagreb može dati i ne možete nam uzeti koliko mi možemo zaraditi. To je politika Zagreba i bit će dok sam ja na čelu Grada." Odbacio je zahtjeve oporbenih zastupnika za snižavanjem komunalne naknade rekavši da Vlada ne iznosi točne podatke te da je novim Zakonom o financiranju lokalne samo uprave Zagrebu oduzeto 100 milijuna eura. Na kraju je rekao da će se sve vidjeti na izborima 2009. godine kada će birači reći što misle o svemu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika