20.03.2007. / 12:26

Autor: Stjepan Marković

EKVADOR

Policija sprječava kongresnicima ulazak u kongres

Ekvadorska vlada neće dopustiti 57 otpuštenih kongresnika otpuštenih ovog mjeseca da prisustvuju sljedećoj sjednici kongresa. Ispred ulaza u kongres biti će raspoređene specijalne policijske snage koje bi im trebale onemogućiti ulazak. Prošli tjedan su otpušteni kongresnici pokušali ući u kongres. Kongresnike je otpustio predsjednik Rafael Correa nakon sukoba oko promjena ustava. Correa, ljevičarski predsjednik i prijatelj venecuelanskog predsjednika Huga Chaveza, pokušao je promjenama ustava smanjiti ovlasti kongresa u kojemu većinu imaju konzervativci. Na početku reforme su trebale biti donešene konsenzusom, no nakon dodatnih izmjena kongresnici su odbili podržati reforme optuživši Correiu da uvodi diktaturu.

Corera je predložio raspisivanje izbora koji bi se trebali održati sljedeći mjesec na kojima bi se građani izjasnili podržavaju li reforme ili ne podržavaju reforme. Prema ispitivanjima javnog mnijenja većina građana oko 70 posto podržava Correu i reforme.

Vezane vijesti

Ahmadinedžad: Odoljet ćemo pritiscima

Ahmadinedžad: Odoljet ćemo pritiscima

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u četvrtak u Quitu da će njegov narod odoljeti sve jačim pritiscima međunarodne zajednice oko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika