21.03.2007. / 18:24

Autor: Stjepan Marković

RATNI ZLOČIN

Raspisana međunarodna tjeralica za Kadijevićem

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin potpisala suglasnost o raspisivanju tjeralica za Veljkom Kadijevićem, bivšim generalom JNA, zbog ratnog zločina nad civilima. Tjeralica je raspisana na zahtjev istražnog sudca vukovarskog Županijskog suda i u srijedu navečer bi se trebala naći na službenim stranicama Interpola. Interpolove tjeralice su obvezatne za svih 186 članica, koje su dužne uhiti osumnjičenika i izručiti ga. U medijima se kao prebivalište 82-godišnjeg Kadijevića navode SAD-e u kojima radi kao vojni savjetnik u Pentagonu.

Županijski sud u Vukovaru je još u ožujku 2004. godine zaprimio zahtjev za podizanjem optužnice protiv Kadijevića i još devetorice časnika JNA. Njih se tereti za zločine protiv civilnog stanovništva u istočnom dijelu Hrvatske. U optužnici se terete pripadnici "vukovarske trojke" Veselin Šljivančanin, Mile Mrkšić i Miroslav Radić, Vojislav Šešelj, Goran Hadžić, Božidar Stevanović, Zvonimir Jurjević i Blagoje Adžić.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika