26.03.2007. / 09:19

Autor: Nina Tomljanović

COLOMBO

Prvi zračni napad Tamilskih tigrova

Glasnogovornik zračnih snaga Šri Lanke kapetan Ajantha Silva izjavio je da je u napadu sudjelovao jedan manji zrakoplov, te da je riječ o prvom zračnom napadu Tamilskih tigrova

U ponedjeljak, 26.ožujka u gotovo 25 godina sukoba Tamilski pobunjenici izveli su prvi zračni napad na vladine snage u Šri Lanki, koristeći najmanje jedan manji zrakoplov kojim su bombardirali zračnu bazu nedaleko glavnog grada Colomba, a u napadu su poginula tri vojna zrakoplovca.

Objavili su da su noćnim napadom u bazi oko 30 kilometara sjeverozapadno od Colomba, htjeli, kako kažu, spriječiti ''diskriminirajuće'' zračno bombardiranje tamilskih područja. U napadu je poginulo 16 osoba.
Glasnogovornik zračnih snaga Šri Lanke kapetan Ajantha Silva izjavio je da je u napadu sudjelovao jedan manji zrakoplov, te da je riječ o prvom zračnom napadu Tamilskih tigrova.
Nekoliko svjedoka izvijestilo je o razmjeni vatre i eksplozijama u bazi.

''Nije bilo veće štete za naše zrakoplove i na instalacijama'', rekao je Silva.
Za sada je poznato da je jedan manji zrakoplov izbacio dvije bombe u blizini inženjerskog sektora u bazi, ali nije oštećen ni jedan prizemljeni zrakoplov.

Vezane vijesti

Sedam osoba poginulo u bombaškom napadu na autobus

Prilikom prelaska putničkog autobusa preko bombe koja je tada eksplodirala, poginulo je sedam osoba, a 26 ih je ranjeno, priopćila je u petak vojska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika