Objavljeno u Nacionalu br. 593, 2007-03-27

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

'HAK financijski uništava autoškole'

Šef sindikata vozačkih instruktora optužuje Hrvatski autoklub za donošenje besmislenih propisa

ZLATKO MARGETIĆ tvrdi da HAK potiče padanje polaznika na vozačkim ispitimaZLATKO MARGETIĆ tvrdi da HAK potiče padanje polaznika na vozačkim ispitimaZlatko Margetić, predsjednik strukovnog sindikata instruktora Hrvatske, optužio je Hrvatski autoklub (HAK) da svojim propisima financijski želi uništiti što veći broj autoškola kako bi učvrstio svoj monopol u nadzoru autoškola na kojemu godišnje zaradi milijune kuna. Margetić je iz tog razloga naveo HAK kao glavnog krivca poskupljenja vozačkih ispita.


Tvrdi da HAK propisivanjem prestrogih kriterija za prolazak na vozačkim ispitima, koje ne poznaje ni jedna europska zemlja, potiče padanje na njima kako bi kandidati što više puta plaćali ponovni izlazak na ispite koji koštaju 150 kuna. Na taj način, ističe Margetić, HAK dodatno popuni svoju blagajnu: “Čitavoj generaciji polaznika ispita ta udruga građana svojim kriterijima, koje je nemoguće ispuniti, krši ljudska prava, i to sve zbog velike svote novca koji se obrću na vozačkim ispitima.” Margetić je nabrojio brojne besmislene propise HAK-a, od kojih je naveo i obvezna tri retrovizora koje moraju imati instruktorski autoškola. Uobičajena cijena tih retrovizora je 130 kuna po komadu, dok HAK propisuje da se moraju kupiti njihovi atestirani retrovizori čija pojedinačna cijena doseže i do 1500 kuna”, kaže Margetić. Reverifikaciju uvjeta rada autoškola prije dvije godine također je naveo kao dodatnu zaradu HAK-a: “Ne treba isticati da je svaka od 580 autoškola u Hrvatskoj, koliko ih je bilo prije dvije godine, prošla famoznu reverifikaciju koja je svaku autoškolu koštala oko 5000 kuna.” Kao glavnu osobu koja je odgovorna za ovakvo stanje naveo je rukovoditelja sektora vozačkih ispita HAK-a Sinana Alispahića, koji je izjavio da nije ovlašten komentirati takve optužbe, za koje je samo rekao da su nebulozne, naglašavajući da između njega i Margetića nema nikakvog sukoba.

Vezane vijesti

Kranjčar: Persepolis će igrati atraktivan nogomet

Kranjčar: Persepolis će igrati atraktivan nogomet

Persepolis je najslavniji, najpopularniji i najtrofejniji nogometni klub iz Irana, a bivši hrvatski izbornik veseli se novom izazovu u karijeri. -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika