27.03.2007. / 19:37

Autor: Oliver Miladić

Lisa Nowak u vojnom angažmanu

Bivša austronautkinja Lisa Nowak, nakon što je bila optužena za otmicu rivalke u ljubavnom trokutu, pronašla je novi posao.

Malo je prošlo vremena otkako su podignute optužnice protiv bivše austronautkinje Lise Nowak koja je svojevremeno bila angažirana u NASA-i za njihove top zadatke tijekom dugih boravka u zemljinoj orbiti. Tamo je dijelila samoću sa ostatkom ekipe, dok je utjehu pronašla u kolegi Billu Olefeleinu. Kako je njena zaljubljenost prerasla u zaluđenost pošto se Bill u međuvremenu, nakon povratka na Zemlju, spetljao sa zapovjednicom američkih zračnih snaga Colleen Shipman. Lisa Nowak to nije mogla podnijeti pa je otela dotičnu rivalku namjeravajući je ozlijediti, što se pretpostavljalo s obzirom da su kod nje našli arsenal različitog oružja za mučenje. Nakon što je akcija oslobađanja uspijela, protiv Lise podignute su optužnice te je nakon mjesec dana od incidenta puštena na slobodu uz jamčevinu do suđenja koje je zakazano za srpanj ove godine.

Ono što je novo i neobično u cijeloj priči jest činjenica da je Lisa, inače majka troje djece, odmah bila razriješena svoje dužnosti u NASA-i, no odmah je našla novi angažman i to u vojsci na zapovjedničkom mjestu jedinice Corpus Christi, te je trebala započeti sa obnašanjem te dužnosti već u četvrtak, izvještava MSNBC. Pitanje koje se postavlja je; ako je Lisa zaista toliko stručna i dobra u svom poslu, da li je zaista trebala dobiti biti razriješena te dužnosti? Vjerovatno bi se složili, no teško je za shvatit njen novi angažman, koji je još uz sve u vojne svrhe.

Vezane vijesti

Slavne osobe utječu na izbor imena djece

Slavne osobe utječu na izbor imena djece

Jacob, Ethan i Michael bila su u 2010. najpopularnija muška imena u SAD-u, a Isabella, Sophia i Emma najčešća imena za djevojčice, no slavne osobe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika