04.04.2007. / 10:50

Autor: Stjepan Marković

SASTANAK IZA ZATVORENIH VRATA

Predstavnici Lactalisa danas sa Čobankovićem

Ovaj sastanak je nSajavljen nakon što se potpredsjednik vlade Damir Polančec sastao s predstavnicima Lactalisa u Parizu

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković trebao bi u srijedu 4. travnja u 15 sati primiti Emmanuela Besniera, predsjednika francuske kompanije Lactalis koja je kupila Dukat od Luke Rajića. Sastanak će se voditi iza zatvorenih vrata. Na sastanku će Čobanković s Besnierom razgovarati o razvojnim planovima Lactalisa. Mladen Pavić, glasnogovornik ministarstva poljoprivrede nam je rekao: "Detalji ugovora i razvojni planovi će biti poznati poslije sastanka, no prema onome što smo vidjeli moramo reći da je ugovor dobar te nema razloga za zabrinutost". Lactalis planira zadržati isti broj zaposlenika u Dukatu i nastaviti suradnju s kooperantima. "Nama je najvažnija primarna proizvodnja i kooperanti, jer ministarstvo je uložilo velika sredstva u taj sektor te se danas domaća proizvodnja zadovoljava oko 90 posto potreba za mlijekom", rekao je Pavić. Ovaj sastanak je najavljen nakon što se potpredsjednik vlade Damir Polančec sastao s predstavnicima Lactalisa u Parizu.

Lactalis je za dvije milijarde kuna od Luke Rajića kupio 91,49 posto dionica Dukata. Njihovim je sporazumom predviđena i obveza Lactalisa na daljnji razvoj poslovanja Dukata te primarne proizvodnje mlijeka, uz obvezu zadržavanja najmanje postojećeg broja zaposlenih u Dukatu i povezanim poduzećima. Mliječna grupacija Lactalis u 2006. ostvarila je prihode od prodaje u visini 7,9 milijardi eura koji bi ove godine trebali porasti na devet milijardi eura. Po podacima iz 2006. Lactalis zapošljava 30 tisuća radnika, od čega 13 tisuća izvan Francuske.

Vezane vijesti

Kosor: Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

Kosor: Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako joj potpredsjednik stranke Petar Čobanković nije najavio da će otići iz politike te da s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika