06.04.2007. / 09:32

Autor: Ana Kirin, Martina Zeković

OSIJEK

Gordana Getoš Magdić ponovno štrajka glađu

Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac izjavio je za Nacional.hr da je u četvrtak oko 18 sati dobio službenu obavijest Upravitelja uprave zatvora Osijek o ponovnom štrajku glađu Gordane Getoš Magdić

Osumnjičenica za ratni zločin u slučaju "selotejp", Gordana Getoš Magdić u četvrtak 5. travnja stupila je u štrajk glađu. Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac izjavio je za Nacional.hr da je u četvrtak oko 18 sati dobio službenu obavijest Upravitelja uprave zatvora Osijek o ponovnom štrajku glađu Gordane Getoš Magdić. "Upravitelja su o tome izvjestili djelatnici zatvora, ali razlozi štrajka Gordane Getoš Magdić još uvijek nisu poznati. Njezina je odvjetnica navodno izjavila da Gordana Getoš Magdić odbija i lijekove neophodne za tijek liječenja", objasnio je Rožac.

Izvor blizak Gordani Getoš Magdić rekao je za Nacional.hr kako su razlozi njenog štrajka činjenica da u pritvoru ne može viđati svoje dijete često koliko bi htjela te nezadovoljstvo društvom u čeliji. Međutim, ta su pravila jednaka za sve pritvorenike, pa je očito, smatra naš izvor, da Gordana Getoš Magdić zapravo pokušava manipulirati javnošću i cijelim pravosudnim sustavom.

Gordana Getoš Magdić se nakon operacije zapletaja crijeva 29. ožujka oporavlja u osječkoj Kliničkoj bolnici na odjelu za poluintenzivnu njegu. Naime, ona je u osječkom zatvoru štrajkala glađu od 21. ožujka do 29. ožujka zbog čega joj je pozlilo.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika