15.04.2007. / 19:12

Autor: Nina Tomljanović

SLOVENIJA

Drnovšek više nije predsjednik Udruge koju je sam osnovao

Okupljenim novinarima u Rogaškoj Slatini Drnovšek je kazao da će i dalje ostati ''aktivni član'' udruge koju je osmislio i osnovao, ali je odbio komentirati pitanja vezana na svoj budući politički angažman

Janez Drnovšek, slovenski predsjednik više neće voditi nepolitičku udrugu za pravednost i razvitak. Udrugu je osnovao prošle godine zbog promoviranja svojih pogleda na duhovna, ekološka i društvena pitanja.

U nedjelju, 15. travnja, za novog predsjednika je izabran Stanislav Pejovnik, dekan kemijskog fakulteta. Izabralo ga je pedesetak okupljenih članova Pokreta u Rogaškoj Slatini.

Drnovšek je još u petak u priopćenju za javnost najavio povlačenje s mjesta predsjednika, istaknuvši da tako želi potvrditi da udruga koja je u međuvremenu stasala, pa je mogu voditi i drugi, nema političke ciljeve.

Budući da se na internet stranicama udruge često pojavljivao i s komentarima kojima je kritizirao poteze vlade ili aludirao na neke njene poteze, Drnovšekova aktivnost u udruzi izazivala je kontroverze makar je on svoja mišljenja objavljivao u obliku bloga, potpisujući se kao Janez D.

Okupljenim novinarima u Rogaškoj Slatini Drnovšek je kazao da će i dalje ostati ''aktivni član'' udruge koju je osmislio i osnovao, ali je odbio komentirati pitanja vezana na svoj budući politički angažman.

Drnovšek je na pitanje hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima koji se održavaju ove jeseni rekao da o tome ne razmišlja i da njegova ostavka na predsjedničko mjesto u Pokretu nije s time povezana.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika