Objavljeno u Nacionalu br. 596, 2007-04-17

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

Lima Fosil Dujmić nije za žiri

Rajko Dujmić svojom zlobom ruši dignitet emisije "Zvijezde pjevaju"

DNEVNIK
Utorak, HRT 1, 19.29

Najbolja hrvatska pjesnikinja/pjesnik (premoćna u obje kategorije, izuzmemo li Nikolu Šopa) Vesna Parun danas ima 85 godina i prima nekolicinu čestitara za polupraznim stolom u lječilištu u Stubičkim Toplicama. "Dnevnik" to objavljuje na zadnjem mjestu, obično rezerviranom za kuriozitete kojima je svrha da opuste i nasmiješe voditelja na putu do kuće, ali i to je puno, budimo zahvalni. HRT se ovaj put ponijela bolje od političara, npr. Stipe Mesića koji je bio na okruglom rođendanu prije pet godina i odonda ga nema ni blizu. Od uglednika bio je, vidimo, jedino predsjednik Društva hrvatskih književnika Stipe Čuić Orden, a da je gđa Parun pala dovoljno nisko i postala hrvatski akademik, došao bi joj i netko iz HAZU. Tajnik akademijina Razreda za književnost Nikola Batušić, pričaju očevici, poslao joj je rođendansku čestitku furtimaški potpisan kao privatna osoba, neki Nikola Batušić bez tajničke funkcije, obožavatelj što li,
ne zna se.




DNEVNIK

Četvrtak, HRT 1, 19.29

U prilogu o sjednici Vijeća za program HRT-a vidjeli su se ovi intelektualci opet na ozbiljnom poslu, okupljeni oko predsjednika svih pretplatnika, tj. predsjednika Vijeća za program zvanog Zdenko Ljevak. On je oštro zamjerio urednicama Nemčić i Šimić na nečemu što je govorio Rade Leskovac, gost u "Piramidi" Željke Ogreste. To da se prvoj i drugoj spočitava nešto što je govorio netko treći u emisiji koju uređuje i vodi netko četvrti može razumjeti jedino glupan ili glupača koji imaju čast biti u Vijeću. Nama običnim glupanima pomoglo je nešto drugo. Svaka čast snimatelju, montažeru i novinaru na jednom jedinom kratkom kadru u kojem je naslovna stranica neke prst debele kupusare na kojoj u jednom redu piše "stenogram", kao u najboljim danima komunizma. Ispod stenograma s velikim "s" piše "emisije Piramida" i datum u kojem je u Ogrestinoj "Piramidi" gostovao sad već zloglasni Rade Leskovac. Dakle, ti majmuni i opice koji se toliko mrze da su se nedavno i potukli, sada složno čitaju ono što mi slušamo i gledamo. Što će im stenogram, zar se spremaju Radu Leskovca tužiti zbog verbalnog delikta ili namjeravaju Nemčićku i Šimićku isključiti iz Saveza komunista? Nije im više dovoljna samo kazeta emisije, nego imaju i svoj stenogram. Uskoro im ne će ni to biti dovoljno. Onako svemoćni tražit će od ravnateljice Marije Nemčić i direktorice programa Tanje Šimić da njih dvije zatraže od Željke Ogreste kazališnu izvedbu sporne "Piramide", ekskluzivno za članove programskog vijeća. Rekviziti: četiri stenograma "Piramide", likovi: voditeljica i troje natjecatelja. Željka u nekoj od svojih jeftino groznih haljina, Rade Leskovac, Marijana Petir i Vjekoslav Krsnik, svaki sa svojim primjerkom kretenski naručenog stenograma, šetat će scenom i naglas čitati ono što su prije tri tjedna izgovarali. Živa riječ (i poneki udarac) je ono što u svakom pogledu nepismeni članovi vijeća najbolje razumiju. Krajnji je čas da hrvatski Sabor ili bilo tko odgovoran hitno raspusti ovu, blago rečeno, neodgovornu bagru, prije počinjenja neke veće štete.

ZVIJEZDE PJEVAJU
Subota, HRT 1, 20.45

U prvoj i drugoj emisiji svojom se zlobom prema natjecateljima istakao mali Fosil Dujmić. Večeras je obećao visoku ocjenu i onda dao sedmicu, a prošle subote šest, s jednakim obećanjem. Emisija je preuzeta od Engleza, sve je drugo naše: i voditelji Ćurlić i Kolar i onaj fini potez kojim se u trenutku glasovanja gledateljima daju kriva imena parova, pa nitko ne zna kako je bilo Petru Graši i Bojani Gregurić biti "Igor i Jelena", čak ni Igor Mešin koji je pjevao u paru s Jelenom Radan.
KOD ANE
Subota, Nova TV, 17.20

Kuharica kuha i to je Ana Ugarković. Kraj nje stoji planetarno popularni Rene Bakalović, što je informacija samo za upućene. Za sve ostale tajna je što će u ovoj emisiji besposličar koji stoji kraj kuharice, a kad to i njemu postane besmisleno, onda gura glavu nad njezine lonce i pretvara se da uživa u mirisu hrane. Najgore je kad on kaže mmmmm, a ona će njemu "nitko to ne zna reći kao ti." Poslije ovako razuzdane seksualne orgije mora se jesti, pa onda njih dvoje i neki popularni gost žderu kao svinje i mi to moramo gledati. Naravno da oni jedu lijepo i pristojno, ali zašto to urednik ne izreže? Danas ih je posebno teško bilo gledati kako se upropaštavaju, jer je gost, rukometni golman Vlado Šola prije jela i nove tri kile priznao da ima sedam kila viška. Vlado, nemoj.

ŽIVOT SA CVIJEĆEM
Nedjelja, Nova TV,16.40

Pri kraju odjavne špice još jedno poznato amatersko ime: producent Programa mozaičnih emisija Goran Ugrin, čovjek koji je prije dvije godine sa svojeg privatnog putovanja u Južnu Afriku donio nekakav svoj bijedni putopis, a i razgovaralo se s njim u studiju. G. Ugrin je opet bio na putu, sigurno je tamo snimao sebe i svoje, a sad se vratio i da vidimo urednika koji će mu odbiti putopis. A naš rascvjetani cvjećar Saša Šekoranja opet je vrlo profesionalno ocvjećario neke dvije sobe u kojima će biti nekakva promocija, pa se nadamo da će mu to donijeti nove slične poslove, a možda i diplomu cvjećara u "Večernjoj školi" Željka Pervana, ustanovi u kojoj se poširoki Anto Đapić sprema magistrirati.

NAD LIPOM 35

Nedjelja, Nova TV, 20.00

Elizabeta Kukić kao Ruža Picek i odlična Jadranka Matković kao Rebeka Palisander održavat će u lokalu "Jel-me-neko-tražio", između 11 i 18 h, tečaj za oženjene muškarce. Teme: kako preživjeti bez mame, moja žena nije moja mama i odnošenje smeća ne uzrokuje impotenciju ni tetraplegiju. Za svaku temu predviđeno je 300 do sedamsto sati nastave i praktičnih vježbi. Tečaj objavljujemo, jer spada u onih jedan posto pisane građe koja nije goli prepisani vic, nego se tu uložilo i malo truda oko obrade. Ono što nije prepisano jesu i pitanja bosanske konobarice Miki (obljubljene Nives Ivanković Beliebt), npr. kaj ima i kaj ćemo naručit', izgovorena fenomenalno lošim kajkavskim.

Vezane vijesti

Visoka državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Visoka državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja visoka državna izaslanstva te izaslanstvo Grada Zagreba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika