19.04.2007. / 12:58

Autor: Nina Tomljanović

SPORT

Janica zauvijek napušta skijašku karijeru

Kao glavni razlog Janica je navela brojne ozljede i bolove koje je trpila svih tih godina koliko je trajala njezina skijaška karijera

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak, 19. travnja, najbolja hrvatska skijašica Janica Kosatelić objavila je kraj skijaške karijere.

Kao glavni razlog Janica je navela brojne ozljede i bolove koje je trpila svih tih godina koliko je trajala njezina skijaška karijera. Također je kazala kako se jednostavnio želi posvetiti nekim drugim životnim sadržajima, za koje do sada nije imala vremena.

Našu Snježnu kraljicu svi ćemo pamtiti po uspjesima koje nije postigao još nitko u povijesti svjetskog skijanja. Tako je samo u Svjetskom kupu Janica ostvarila 30 pobjeda - 20 u slalomu, 6 u kombinaciji, 2 u veleslalomu, 1 u superveleslalomu i 1 u spustu. Na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu 2003. godine osvojila je prva mjesta u slalomu i kombinaciji. U Bormiju 2005. godine bila je prva u spustu, slalomu i kombinaciji. Na Zimskim olimpijskim igrama nastupila je tri puta. Tako je u Naganu 1998. godine osvojila 8. mjesto u kombinaciji. U Salt Lake Cityju 2002. godine osvojila je prva mjesta u slalomu, veleslalomu i kombinaciji te drugo mjesto u superveleslalomu. U Torinu 2006. godine osvojila je prvo mjesto u kombinaciji te drugo mjesto u superveleslalomu.

Vezane vijesti

Sanader se uzalud vadi na Markovića

Sanader se uzalud vadi na Markovića

U dvoboju s gospodinom Gonzagom - ne zna se je li to dotičnome umjetničko ili stvarno ime - Mirko Filipović pretrpio je težak knock-out, refleksi su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika