19.04.2007. / 18:28

Autor: Nacionalova redakcija

PARIZ

Galić predao vjerodajnice Chiracu

Predsjednik Chirac zanimao se za reformske procese u Hrvatskoj, stanje u regiji jugoistočne Europe te za odnose Republike Hrvatske sa susjednim državama

Hrvatski veleposlanik u Republici Francuskoj Mirko Galić predao je u četvrtak 19. travnja u Elizejskoj palači izvornike vjerodajnica francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu i time službeno preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Francuskoj, priopćilo je Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Veleposlanik Galić prenio je Chiracu pozdrave predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Vlade RH Ive Sanadera te je obostrano izraženo zadovoljstvo ukupnim odnosima između dviju zemalja.

Predsjednik Chirac ponovio je potporu Francuske naporima RH za pristupanje u Europsku uniju i NATO te je podsjetio na važnost Zagrebačkog sastanka na vrhu u studenome 2000. godine koji je otvorio europsku perspektivu za države jugoistoka Europe.

Predsjednik Chirac zanimao se za reformske procese u Hrvatskoj, stanje u regiji jugoistočne Europe te za odnose Republike Hrvatske sa susjednim državama.

Izraženo je zadovoljstvo povećanim brojem dolazaka francuskih turista u Hrvatsku kao i gospodarskom razmjenom, a posebno značajnim ulaganjima francuskih tvrtki, stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika