Objavljeno u Nacionalu br. 597, 2007-04-24

Autor: Nina Šmigmator

TOP STIPENDIJA 2007.

Prezentacija u vili pokraj mora

U VILLI DALMACIJI u SPLITU prošlog tjedna predstavljena je šesta Top stipendija za Top studente na kojoj su sudjelovali brojni studenti, članovi akademske zajednice i predstavnici Grada i Županije

NA PREDSTAVLJANJU Top stipendije u Vili Dalmaciji: voditeljica Top stipendije Nina Šmigmator, prorektor Igor Zanchi, gradonačelnik Zvonimir Puljić, zamjenik župana Luka Brčić, rektor Ivan Pavić i dosadašnji Top studentiNA PREDSTAVLJANJU Top stipendije u Vili Dalmaciji: voditeljica Top stipendije Nina Šmigmator, prorektor Igor Zanchi, gradonačelnik Zvonimir Puljić, zamjenik župana Luka Brčić, rektor Ivan Pavić i dosadašnji Top studenti“Najveća šansa grada Splita temelji se na studentima”, rekao je splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić na prošlotjednom predstavljanju akcije Top stipendija za Top studente održanom u jednoj od najljepših splitskih vila, Vili Dalmaciji, u kojoj se uvijek održavaju promocije, svečanosti, kazališne predstave, vjenčanja i druga događanja. “Stipendije su podrška studentima s materijalne i moralno-psihološke strane i zato Grad Split radi na osnivanju stipendija za Mediteranski institut za istraživanje života - MedILS”, kazao je gradonačelnik.

U ugodnoj atmosferi Vile Dalmacije predstavnicima medija i akademske zajednice, Grada i Županije, studentima i drugim znatiželjnicima koji su željeli doznati više o akciji predstavljena je šesta po redu Top stipendija za Top studente. Prisutnima je predstavljen novi vizualni identitet akcije i najvažnija novost, a to je da se od ove godine za Top stipendiju natječu i studenti hrvatskih veleučilišta i visokih škola.

Kao prvi čovjek splitskog sveučilišta i osoba koja od samog početka podržava Top stipendiju, njezinu važnost u društvu objasnio je rektor Ivan Pavić: “Top stipendija je kvalitetan sustav stipendiranja zbog dva razloga: prvo, podrazumijeva kriterij izvrsnosti, a drugo, studentu omogućava dovoljno novca za njegove potrebe, pa čak ako mora platiti školarinu. Senat splitskog sveučilišta nedavno je odlučio da poskupljenja školarina neće biti i smatram da je kvalitetan sustav stipendiranja rješenje za plaćanje školarina uopće. Pravo rješenje problema manjka visokoobrazovanih je osigurati svima koji žele studirati da to mogu i ostvariti.”

PROREKTOR Igor Zanchi, splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, rektor splitskog sveučilišta Ivan Pavić i zamjenik župana Luka BrčićPROREKTOR Igor Zanchi, splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, rektor splitskog sveučilišta Ivan Pavić i zamjenik župana Luka BrčićŠto Top stipendija znači onima kojima je namijenjena najbolje su opisale Top studentice Lana Kekez i Nika Stagličić. Lana Kekez studira na Umjetničkoj akademiji konzervaciju i restauraciju, a Top stipendiju osvojila je 2006. godine. “Top stipendija je pomoć meni i mojim roditeljima, ali ona je i veliko priznanje mom radu, trudu i potencijalu”, rekla je Lana Kekez.

”Četrdeset tisuća kuna je znatan iznos, a većinu novca potrošila sam na literaturu koja mi je potrebna, ali ne postoji na mom fakultetu, te na ronilačku opremu budući da studiram na Odjelu za studij mora”, kazala je Nika Stagličić.

Član Stipendijskog vijeća koje svake godine ima težak zadatak odabrati dobitnike Top stipendija prorektor Igor Zanchi naglasio je: “Svi dobitnici Top stipendije su mladi ljudi koji imaju mogućnost napretka i uspjeha. Zato je izgradnja sustava kvalitetnog stipendiranja bitna jer bez elitizma izvrsnih i kvalitetnih kandidata nema onih koji će voditi ovo društvo. Pozivam sve organizacije koje imaju sredstva da se uključe u akciju stipendiranja.”

“Iznos od 4,6 milijuna kuna koliko je do danas uloženo u Top stipendije može se usporediti s proračunom jedne solidne općine, što govori o važnosti i veličini ovog projekta. Top stipendija je originalna ideja koja je ujedno podsjetnik Hrvatskoj da se mora okrenuti društvu znanja i izvrsnosti”, rekao je na kraju svečanosti zamjenik splitskog župana Luka Brčić.
Sljedeće predstavljanje Top stipendije održat će se u Osijeku 2. svibnja u 11 sati u Velikoj vijećnici gradskog poglavarstva, u Ulici Franje Kuhača 9.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika