26.04.2007. / 17:31

Autor: Martina Zeković

HRVATSKA VLADA

U kolovozu uspostavljanje Središnjeg državnog portala

Na zatvorenoj sjednici hrvatske Vlade, u četvrtak je donesena odluka o imenovanjima članova Vijeća i Koordinacije Središnjeg državnog portala, čiji će voditelj biti Mladen Kostešić. Prije mjesec dana donesena je odluka o uspostavljanju Središnjeg državnog portala koji će služiti za sučeljavanje građana, gospodarskih subjekata i tijela državne uprave. Cilj je da u dogledno vrijeme postane i građanima najomiljeniji način pristupa servisima državne uprave. Portal će se organizirati u skladu s potrebama građana i tvrtki, pružat će se vlastita rješenja za 80 posto zahtjeva građana i tvrtki, omogućavat će se transakcija elektroničkim putem, itd. To znači da bi putem tog portala, građanima trebali biti dostupni i obrasci državne uprave, a među nekoliko ključnih područja sadržaja najavljuje se i poseban odjeljak ("rad na mreži") koji bi sadržavao i popis transakcija s državnom upravom koje bi se mogle izvršiti elektroničkim putem.

Portal bi se trebao pokrenuti u kolovozu ove godine, njime će upravljati Vijeće, a za predsjednika toga tijela Vlada je danas imenovala državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Miroslava Kovačića.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika