24.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

HAAG

SRBIJANSKI POLICAJAC OSPORIO MILOŠEVIĆEVE TVRDNJE I PRIZNAO PRIKRIVANJE MASAKRA NAD ALBANCIMA

SRBIJANSKI POLICAJAC OSPORIO MILOŠEVIĆEVE TVRDNJE I PRIZNAO PRIKRIVANJE MASAKRA NAD ALBANCIMA
Nakon što je nekoliko ljudi iz Kladova u Srbiji vidjelo hladnjaču punu leševa u Dunavu, lokalna je policija izmislila priču da su to Kurdi koje je mafija švercala na zapad, priznao je policajac Boško Radojković u srijedu na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću u Haagu. Radojković je sudjelovao u vađenju hladnjače iz Dunava kod Tekije, u blizini Kladova i potom u uništavanju tragova. On je rekao da su u hladnjači bila tijela 86 civila. Neki su bili ustrijeljeni, a drugi su imali ozljede od tupih predmeta, rekao je svjedok, dodajući da su žene bile obučene u dimije iz čega se može zaključiti da se radilo o Albankama.
Leševi su pretovareni u kamione i prevezeni prema Gornjem Milanovcu. Radojković je zatim eksplozivom uništio hladnjaču.
Milošević je dan ranije na suđenju sugerirao da u hladnjači izvađenoj u travnju 1999. iz Dunava nisu bila tijela ubijenih kosovskih Albanaca, kao što tvrdi haško tužiteljstvo, nego ilegalaca s istoka koje je srpska mafija krijumčarila iz Rumunjske.

Vezane vijesti

Mala zemlja na Balkanu radi velike probleme

Mala zemlja na Balkanu radi velike probleme

"Nedugo nakon stupanja na dužnost novi srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić našao se na meti kritika zbog spornih izjava o ratu u BiH. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika