08.05.2007. / 14:44

Autor: Martina Zeković

HND

Mislav Bago proglašen novinarom godine

Šef Delegacije Vincent Degert predao je nagrade podsjetivši na važnu ulogu novinara u procesu pristupanja Hrvatske Uniji, jer građani prije izlaska na referendum o ulasku u EU moraju imati sve informacije o toj zajednici

Novinarom godine proglašen je u utorak u Novinarskom domu Mislav Bago, novinar HTV-a. Tajnim glasovanjem Bago je dobio 469 glasova članova HND-a, dok je protukandidat Mislav Togonal s Hrvatskog radija dobio 216, a dopisnik Jutarnjeg lista iz Bruxellesa Augustin Palokaj 93 glasa. Nevažećih je bilo 30 listića.

Šef Delegacije Vincent Degert predao je nagrade podsjetivši na važnu ulogu novinara u procesu pristupanja Hrvatske Uniji, jer građani prije izlaska na referendum o ulasku u EU moraju imati sve informacije o toj zajednici.

Nagrada za životno djelo "Otokar Keršovani" uručena je dugogodišnjem radijskom i televizijskom novinaru i voditelju Voji Šiljku. Priznanjem "Milan Grlović" za izniman doprinos u radu HND-a nagrađeni su Fran Potočnjak, Stipe Jolić i Siniša Hančić. "Ovakvu nagradu trebali bi dobiti svi koji u novinarstvu dočekaju punu mirovinu", izjavio je Šiljak.

O godišnjim nagradama za najzapaženije novinarske radove "Marija Jurić-Zagorka" odlučivala su tri odvojena žirija i to za tisak, radio i televiziju.

Za najbolju vijest ili izvještaj nagrađen je autor serije tekstova o "slučaju Maškarin" u Novom listu, Branko Škorić. Najboljim radom tiskovnog istraživačkog novinarstva proglašen je članak o "slučaju Zec" novinarke Večernjeg lista Ljiljane Marić, dok je za najbolju kolumnu ili komentar nagrađen Miodrag Šajatović, za kolumnu Ekonomalije u tjedniku Lider. U kategoriji interneta nagradu je dobio Inoslav Bešker, za interaktivnu kolumnu "Pitajte Beškera" (jutarnji.hr) .

Za radijsku reportažu nagrađena je Nives Nedved (Hrvatski radio), a za najbolje uređenu radijsku emisiju urednica "Radiovizije", II. programa Hrvatskog radija, Dubravka Družinec Ricijaš.

Za televizijsku vijest ili izvještaj nagrađen je Edi Škovrlj (HTV), za izvještaj o prometnoj nesreći u tunelu Ledenik, a Siniša Kovačić (HTV) za televizijsko istraživačko novinarstvo. Najboljim televizijskim intervjuima proglašeni su razgovori Mislava Bage (HTV) s Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom u emisiji "Otvoreno".

Nagradu za snimateljski rad "Žarko Kaić" dobio je Maroje Žanetić. Nagradu "Nikša Antonini" za novinsku fotografiju dobio je fotoreporter Vjesnika Ratko Mavar, za portret Ane Rukavine, a nagradu "Ivan Fabijan" za najbolju fotografiju s područja kulture i umjetnosti Sandro Lendler. Nagrada "Pavao Cajzek" kojom se nagrađuje fotoreporter godine, za ukupan rad biti će uručena Željku Lukuniću.

Zajedničku nagradu Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj i HND-a "Robert Schuman" u kategoriji pisanog novinarstva dobio je Neven Šantić, komentator Novog lista, u kategoriji radijskog novinarstva Eliana Čandrlić s Hrvatskog radija, a HTV-ov urednik Damir Matković u kategoriji televizijskog novinarstva.

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika